Wikipedia-gründer utfordrer Google

Det er tidligere blitt kjent at Jimmi Wales, gründeren av Wikipedia, vurderer å utvikle en søkemotor som skal kunne utfordre både Google og Yahoo.

- Google ikke uslåelig

Nå skal Wales ifølge flere nettsteder formelt ha bekreftet at han ønsker å gjennomføre et slikt prosjekt. Wales mener oppstyret rundt Google er kraftig overdrevet. Teknologien til Google eller for den saks skyld Yahoo er ikke noe ekstraordinær og uslåelig, som mange ser ut til å tro, sier Wales.

Wales har hatt en formidabel suksess med Wikipedia. Det har riktignok stormet rundt prosjektet, men lekskonet er nå et av verdens mest populære nettsteder.

Åpen søkemotor

Wales har tenkt å videreføre Wikipedia-konseptet til søkemotoren, det vil si at søkemotoren skal være et åpen prosjekt basert på brukernes dugnad.

Det er selskapet Wikia, det samme som står bak Wikipedia, som skal styre utviklingen av den nye søkemotoren. Målet i første omgang er å ta fem prosent av søkemarkedet.

Wikia skal etter planen lanseres mot slutten av året, og skal sponses av en rekke store selskaper som blant annet Amazon.com. Nettsiden vil trolig også tjene på reklame.

Les mer om prosjektet på search.wikia.com.

(Kilder: DailyTech, Inside Bay Area)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen