Wikipedia-gründer snakker ut

Det åpne nettbaserte leksikonet Wikipedia har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. Alle lesere kan legge inn artikler og foreta endringer, og det betyr også at det er lesererne selv som skal drive med kvalitetssikring av leksikonet.

Nylig bestemte journalisten A.J. Jacobs seg for å teste om kvalitetssikringen i Wikipedia holder mål. Han konkluderte med at lesere var såpass opptatt av å rette opp feil i en testartikkel at dette bidro til å kvalitetssikre leksikonet.

Nå har en av gründerne av Wikipedia, Jimmy Wales, snakket ut om prosjektet. Han sier rett ut at kvaliteten ikke er god nok. Det ligger i sakens natur, det vil si at leksikonet er helt åpent, at det går ikke an å garantere kvaliteten.

Forfatteren Nicholas Carr er heller ikke nådig i sin kritikk av Wikipedia. Ideen er vakker som han selv sier, men helheten holder ikke - det er for mange råtne egg. Han tok to tilfeldige stikkprøver for å illustrere poenget: Bill Gates og Jane Fonda. Han mener disse stikkprøvene viser hvor dårlig Wikipedia egentlig er. Konklusjonen er at det ikke holder med kvalitetskontroll fra mer eller mindre tilfeldige lesere.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen