Wikia Search tar form

Den nye søketjenesten til Wikipedia-gründer Jimmy Wales, den såkalte Wikia Search, er nå blitt lagt ut i en åpen prøveversjon.

Ikke ferdig utviklet

Meningen er at den nye tjenesten skal etter hvert bli konkurransedyktig med blant annet giganten Google. Det vil imidlertid ta tid før det eventuelt skjer, fordi Wikia Search egentlig er et prosjekt som meningen er at brukerne skal utvikle.

Utviklingen vil ta tid, akkurat som det tok tid før Wikipedia virkelig begynte å slå an, sier Wales.

Akkurat nå er Search Wikia på alphastadiet, det vil si ganske tidlig i utviklingsfasen. Likevel legges tjenesten nå ut slik at alle kan prøve den.

Bedre enn Google?

Wales er optimistisk på at den nye tjenesten etter hvert til og med kan bli bedre enn Google, men mener dette vil ta noen år, kanskje to år.

Indeksen i Wikia Search har foreløpig en størrelse på mellom på mellom 50 og 100 millioner nettsider, men denne ventes å vokse over tid.

Brukerne har kontrollen

På samme måten som med Wikipedia er det brukerne som utvikler og lager Wikia Search. Interesserte kan allerede nå registrere seg dersom de ønsker å være med.

Ett av elementene i søketjenesten er en artikkel ("Mini Article") som på en best mulig måte skal beskrive det brukeren søker etter.

Når man søker etter noe med Wikia Search vil man få opp en nettside med et søkeresultat med mange treff. Øverst på en slik side er denne artikkelen.

"Mini Article" er en artikkel som kan inneholde eksempelvis et bilde, tekst, en lenke eller noe annet som på best mulig måte skal dekke det brukere søker etter. Hensikten er at brukerne skal bidra til denne artikkelen.

Brukerne skal få muligheten til å definere (rangere) kvaliteten på treffene, og på den måten skal de kunne påvirke søkeresultatet.

Dersom noen skulle prøve å manipulere med søkeresultatene, skal slike forsøk kunne oppdages av administratorer og andre registrerte brukere av Wikia Search.

Prøv selv!

Selve søketjenesten finner du på alpha.search.wikia.com, men den er altså fortsatt tidlig i utviklingsfasen.

(Kilder: PC World.com, Wikia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen