Wiki angrepet av malware

Alternativ tekst mangler

Noen plasserte en artikkel på Wikipedia som tilsynelatende skulle inneholde en sikkerhetsoppdatering for en ny versjon av ormen Lovesan/W32.Blaster. Nedlastingen av "patchen" skulle gjøres fra det tilsynelatende Wiki-relaterte domenenavnet, wikipedia-download.org.

Redaktørene i Wikipedia klarte imidlertid raskt å identifisere den nevnte artikkelen og fjernet den.

Det man dessverre ikke tenkte på i første omgang, er at Wiki har en arkivfunksjon, som crackerne senere benyttet i en link de sendte ut i enorme mengder e-post. Disse e-postene inneholdt Wikipedias logo og påsto at Microsoft hadde spurt disse om hjelp til å distribuere en "patch" som skulle stoppe Lovesan/W32.Blaster.

Etter andre forsøk klarte man å fjerne også alle spor fra arkivet.

Wikipedia kan være yndet mål for ondsinnede å plassere feil eller provoserende informasjon samt malware, virus, ormer, osv. Utfordringen er at man stoler på brukerne og at i utgangspunktet hvem som helst kan redigere en artikkel. I august ble dette tatt opp på Wikimania-konferansen, og man skal ha satt i gang tiltak for å bedre situasjon slik at Wiki blir et presist informasjonbibliotek. 

Et visst selskap, som blant annet leverer leksikon, gjorde for en tid tilbake narr av Wikipedia med den påstanden at "dersom alle brukerne sa at en påstand var sann, ville det dermed bety at det skulle tolkes som sant i leksikonet" og stilte dermed spørsmål ved leksikonets integritet.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen