I fremtiden kan vi lade dingser via WiFi
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/montasje)

I fremtiden kan vi lade dingser via WiFi

Nå vet forskerne hvordan det skal gjøres.

Takket være WiFi har du muligheten til å komme deg på Internett uten å koble til PC-en eller mobilen din med en ledning. Nå har forskere ved University of Washington (UW) i Seattle kommet frem til en ny måte å bruke WiFi-teknologien på, melder Wired.

Metoden går ut på å høste radiosignaler (RF) og konvertere signalene til strøm (DC) via en helt vanlig, men omprogrammert, router. Ved dataoverføring via WiFi, sendes det fra før opptil 1 Watt strøm med signalene, og det er noe av denne strømmen som altså skal kunne «høstes». Høstingen gikk ifølge forskerne ikke utover dataoverføringshastigheten.

Den nye teknologien har fått navnet PoWiFi (Power WiFi).

Kan ikke lade en smartmobil

Dette WiFi-kameraet klarte forskerne å lade via trådløst nett.
Dette lille kameraet klarte forskerne å lade trådløst via WiFi. Foto: University of Washington

Som Slashgear påpeker er det riktignok ikke store mengder strøm det er snakk om her, med tanke på at en standard mobillader er på 5 Watt. Du vil derfor neppe kunne lade smartmobilen din via WiFi, for eksempel.

Mindre dingser, som en enkel smartklokke eller et treningsarmbånd, virker imidlertid litt mer sannsynlig. Ikke minst kan dette bli et stor fremskritt for  Internet of Things (IoT). Chip-er og sensorer som kan sitte i hva som helst av maskiner og produkter vil ikke nødvendigvis trenge så mye strøm for å fungere.

Forskerne fra UW klarte i sin test å lade et lite overvåkningskamera som tok ett bilde hvert 35. minutt via WiFi. Avstanden mellom den modifiserte routeren og kameraet var litt i overkant av fem meter.

Ellers kan kanskje veggbatterier være et alternativ?
Så mye kan du lade opp med Teslas hus-batteri »

(Kilder: WiredSlashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen