Widio: Trådløs streaming fra Albatron


Widio-systemet streamer bare lyd

Albatrons Widio kan kanskje best beskrives som WLAN for musikk, ettersom enheten(e) benytter det samme 2,4 GHz-spektrumet som WLAN gjør - bare som trådløs RF i stedet for nettverksprotokoller. Widio byr derimot på noe som veldig få WLAN-adaptere gjør; nemlig streaming av musikk.Mottakeren er på størrelse med en kortstokk og har innebygd radio

Kort fortalt består Widio-systemet av to enheter, der den ene plugges inn i et stereoanlegg, en DVD-spiller eller en PC, og den andre legges i lommen og kobles til et hodesett eller et høyttalersett via minijack. Rekkevidden på omtrent 100 meter skulle dermed gjøre at man kan koble hjemme-PC-en til høyttaleranlegget uten tråder, eller høre på DVD-lyd i lomma.Basen er både lade- og sendestasjon

Med flere basestasjoner kan man så også velge hvilke kanaler man vil høre på på mottakeren - og bytte mellom PC-en og stereoanlegget mens man går rundt i hjemmet. Overføringskapasiteten til Widio ligger på omtrent 2 Mbps, som kan overføre lyd i CD-kvalitet uten kompresjon. Ellers takler basestasjonen visstnok alt fra WMA og MP3 til CD og DVD, og mottakeren har en batterilevetid på rundt fire timer.

Tidligere har blant andre Apple lansert Airport Express, som kan streame musikk over WLAN fra iTunes til stereoanlegget. I motsetning til Widio kan derimot Airport Express også overføre standard nettverkstrafikk - men så er Apples akksess/musikkpunkt heller ikke mobilt.

Les mer om Widio på Widio.com.

Pris og tilgjengelighet på Widio-systemet er ukjent i skrivende stund, og det ser heller ikke ut til å ha ankommet noen av butikkene som er representert i prisguiden. Enheten vil forhåpentligvis bli noe billigere enn Apples forsøk på det samme.

(Kilde: VR-Zone, widio.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen