Widescreen og 160 GB i lommen

Spesifikasjoner:

For tekniske spesifikasjoner, priser eller lignende kan du se prisguiden på de tre forskjellige spillerne:
Archos 105 - pris og spesifikasjoner
Archos 405 - pris og spesifikasjoner
Archos 605 Wifi - pris og spesifikasjoner

Spesifikasjoner:

For tekniske spesifikasjoner, priser eller lignende kan du se prisguiden på de tre forskjellige spillerne:
Archos 105 - pris og spesifikasjoner
Archos 405 - pris og spesifikasjoner
Archos 605 Wifi - pris og spesifikasjoner

Ingenting gjør seg så godt under juletreet som harde pakker. Dette har Archos forstått seg på, og lanserer derfor neste generasjon mp3-spillere rett før julesalget tar av for alvor.

Archos' nye serie består av tre spillere, 105, 405 og 605 Wifi - der pris og funksjonalitet stiger i takt med produktnavn.

Surf på nett med bredskjerm

605 Wifi er dermed det nye flaggskipet. Utstyrt med en 4,3 tommers bredskjerm og 160 GB lagringskapasitet på det meste er det vel ingen hemmelighet at spilleren retter seg mot de som ønsker å se film mens de er på farten. I følge Archos skal 160 GB holde til opptil 200 spillefilmer.

Dersom dette er i meste laget, skal spilleren også være tilgjengelig med 30 GB og 4GB, den siste med flash-minne istedet for harddisk.

Siden spilleren har Wifi innebygget kan den, ifølge Archos, også brukes som til internettsurfing. Archos presiserer at nettleseren støtter Youtube og video i alle kjente formater, og dermed kan brukes til direkteavspilling fra nett, som for eksempel TV via bredbånd.

Dersom du ønsker å bruke spilleren opp mot den gamle TV-en, kan du kjøpe et ekstrautstyr kalt DVR Station som lar deg spille filmer fra spilleren til TV-en og ta opp TV-programmer direkte til spilleren.

Spilleren skal være tigjengelig allerede og koste fra 1990 for flash-utgaven til 2599 og 3799 alt etter om du trenger 30 eller 160 GB harddisk.

146 gram med lilla mediaspiller

Archos 405 er et godt alternativ til 605 dersom både lomme og lommebok skulle være for liten for flaggskipet. Denne spilleren leveres i både sølv og lilla, har "kun" 3,5 tommer skjerm og veier 146 gram. I tillegg skal det nevnes at spilleren kun er 1 cm tykk.

Størrelsen gjør samtidig at det ikke er plass til noen harddisk i 405, og musikk, film og annet innhold må lastes inn gjennom minnekort eller lagres på det 2 GB store internminnet. 405 bruker minnekort av typen SD, med lagringsmuligheter på opptil 16 GB. Dette betyr en ekstrautgift på vel tusenlappen dersom du går for et 16 GB-kort, som kommer i tillegg til prisen på 1599.

Utfordrer Nano

Den siste av dagens nyheter er 105, som er iPod Nano-utfordrer. Skjermen er noe ulik den på Nano, der 105 bruker OLED-teknologi, og har en skjermoppløsning på 128 x 160 punkter.

Spilleren har videre 2 GB med internminne, som betyr plass til 500 låter på 4 MB hver, et par tusen bilder eller 10 timer med komprimert video.

105 fås i fargene rødt, sølv og svart, og skal ifølge Archos være en av de mest kompakte mp3-spillerne på markedet med tykkelsen på 7 mm. Veiledende pris skal være 799 kroner.

Samtlige av spillerne skal ifølge distributøren i Norge være på vei ut i butikkene i skrivende stund.

(Kilder: Pressemelding, Actebis)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen