Widescreen fra Japan

Widescreen-formatet har lenge vært et populært valg når man skal handle seg ny TV. Nå skal også mobiltelefoner få brede skjermer - ihvertfall om man skal tro Casio, som i disse dager lanserer en splitter ny mobiltelefon med skjerm i widescreen-format kalt Casio W21CA.

Tanken bak det brede formatet er å gjøre skjermen egnet til å surfe på nettet, og Casio har lisensiert den norske nettleseren Opera for å kunne laste inn vanlige nettsider. Med en oppløsning på hele 240 x 400 punkter burde dette være en av de bedre surfe-opplevelsene man kan få på mobil.

Skjermen er også fysisk stor, med en diagonal høyde på 2,6 tommer. Dette skal gjøre den egnet til å spille av video og kikke på bilder med. Den store skjermstørrelsen burde heller ikke være noe minus når man skal bruke det innebygde 2-megapikslers kameraet.

Telefonen har kun 24 MB med innebygget minne, som er i minste laget for å hamstre på videosnutter og 2 megapikslers foto. Man kan imidlertid utvide minnet ved hjelp av minnekort i MiniSD-format, som den siste tiden har blitt stadig mer vanlig i japanske telefoner.

Det skal selvsagt mye til å få et slikt monster av en telefon inn i et lommevennlig format, og W21CA er da heller ingen liten krabat. Selv de mest klumpete kamskjells-modellene på det norske markedet må bøye seg i støvet for dens 103 x 51 x 27 mm store størrelse og 143 grams vekt.

Men så har da også japanerene for det meste vært glade i store telefoner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen