Iphone drar surfing på mobilen.
Iphone drar surfing på mobilen. (Bilde: Simen Willgohs / Amobil )

Wi-fi med mobilen skyter fart

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobilreklameselskapet Admob har i sin novemberrapport sett på wi-fi-bruk via mobiltelefon og har funnet at bruken har gått i taket det siste året. Gjennom å måle antallet ganger reklame er blitt lastet ned fra en av selskapets 5000 leverandører i 160 land, kan selskapet måle seg frem til noenlunde hvilke telefoner som brukes mest til nettbruk og hvordan.

Økte med 52 prosent i november

Det rapporten fant var at antallet reklamenedlastinger til Iphone økte med 52 prosent i november, og at Iphone alene står for 6,3 prosent av nedlastingene til mobil på verdensbasis. Det tyder på at Iphone-brukere surfer langt mer enn markedsandelen til Iphone skulle tilsi. Høyest er tallet i USA, der Iphone dominerer med 9,9 prosent.

Interessant nok er også Iphone-brukerne mest nøye på å benytte seg av trådløse nettverk når de surfer. Dette betyr jo sparte kostnader, siden det finnes svært mange åpne nettverk verden over og nedlasting av data til mobilen er svært dyrt med mindre du har et fastprisabonnement.

G1 og Blackberry Bold hakk i hæl

Den store nykommeren på listen er HTCs nye Android-telefon G1, som begynte å selges i USA i høst. Der sto G1 i november for syv prosent av all trafikk hos operatøren som selger telefonen, til tross for at Android kun har to prosents markedsandel blant smarttelefonsystemene i USA.

Av andre enheter som forekommer hyppig nevner Admob blant annet BlackBerry Bold, og enheter kun med Wi-fi, som Ipod Touch og Sony PlayStation Portable. Admob regner at støtte for Wi-fi i stadig flere telefoner vil gi dramatisk økning i internettbruk fra mobil fremover.

(Kilder: Cellular News, Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen