When a Stranger Calls

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I 1979 kom spenningsfilmen ”When a Stranger Calls” ut. Den ble kjent for å ha en kanonåpning og en elendig avslutning. Manusforfatter Jake Wade Wall trodde han var lur når han tok de første suksessfulle minuttene og fordelte dem utover knappe 87 minutter. Regissør Simon West og en håndfull produsenter var alle enige om at Wade Wall hadde klart å fange essensen av denne 17 år gamle grøsseren og satte i gang produksjonen av en film hvor de tre hovedrollene innehas av en jente, en telefon og et altfor stort hus på landet.

Simplere enn gjennomsnittet

Se større versjon og flere bilder
- Ingen, absolutt INGEN avbryter meg når jeg snakker i telefonen!

Det meste av handlingen i ”When a Stranger Calls” foregår i et gedigent hus bestående av glass og eik, 20 minutter fra nærmeste politistasjon. High school-elev Jill Johnson skal sitte barnevakt i nevnte hus som avstraffing for å ha en altfor høy mobilregning – noe som etter både tittel og handling å dømme er latterlig ironisk. Egentlig skulle hun vært sammen med resten av skolen på en stor leirbålfest langt utenfor dekningsområde, men i stedet tvinger faren henne til å passe de influensasmittede ungene til en rik doktor og konen hans.

Hun er også midt i et pikant trekantdrama som foruten henne inkluderer både bestevenninnen og (eks)typen. Dette kompliserer hverdagen hennes, som etter filmen å dømme stort sett består av løping og snakking i mobiltelefon. Ikke lenge etter at huseierne har forlatt Jill alene i bopælen begynner hun å få ekle telefonsamtaler, og uheldigvis for henne er det ikke kjæresten som tulleringer.

Se større versjon og flere bilder
- Sorry, jeg må stikke, har ikke lov å snakke med fremmede.

Avslørende

Ikke nok med at produksjonsselskapet fant det for godt å avsløre kilden til de skumle oppringningene i traileren, så stinker filmen av frampek og kvalmende klisjéer. Jenta, Jill, er faktisk aktiv løper. Hvem andre enn henne vil være mer skikket til å løpe fra en psykopatisk morder med et altfor kjærlig forhold til mobiltelefoner? Skulle det liksom underbygge troverdigheten til det forutsigbare utfallet av historien?

Hvorvidt filmen lykkes i å gjøre det den skal, som er å skremme vettet av folk, er opp til den 19 år gamle hovedrolleinnehaveren Camilla Belle. Ikke nok med at det nesten er like lite tårer som blod (det vil si ingenting) i filmen, så klynker Belle som en jomfru når hun egentlig burde skrike, gråte og spy av redsel. Spenningskurven når sin bratteste bakke idet Jill får telefonen fra en politimann som bekrefter hennes største frykt: ”We traced the call. IT’S COMING FROM INSIDE THE HOUSE!”

When a Stranger Calls

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen