WhatsApp har blitt mye sikrere å bruke
(Bilde: Twin Design/Shutterstock.com)

WhatsApp har blitt mye sikrere å bruke

Den populære appen får tostegsverifikasjon – og en annen nyttig funksjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den Facebook-eide meldingsappen WhatsApp har med tiden fått en svært stor brukerbase, hvorav mange formodentlig er opptatt av sikkerhet. For å komme disse i møte har appen nå fått en ny, viktig funksjon som skulle gi litt mer sinnsro for de med sikkerhetsbekymringer.

Blant andre Android Police melder nå at WhatsApp omsider skal få på plass støtte for tostegsverifisering. Funksjonen er på plass i noen av de seneste betaversjonene av appen.

Den nye funksjonen ligger i innstillingsmenyen i mobilappen og fungerer ved å la deg generere en passkode på seks siffer som du vil bli bedt om å oppgi hver gang du registrerer et telefonnummer i appen. I tillegg må du registrere en epostadresse som bruker til å endre passkode om du skulle glemme den.

Tostegsverifisering kommer til WhatsApp.
Tostegsverifisering kommer til WhatsApp. Foto: Skjermdump

Får også lydavspilling i bakgrunnen

Dette gjør altså at ingen andre vil være i stand til å registrere telefonnummeret ditt i appen uten passkoden eller tilgang til epostadressen.

Android Police melder også om en annen, ny funksjon i de nye betaversjonene av WhatsApp, nemlig muligheten til å spille av lydmeldinger i bakgrunnen.

Hittil har brukere vært nødt til å holde den aktuelle samtalen åpen for høre lydmeldinger, men med den nye funksjonen kan man altså åpne andre meldinger eller andre applikasjoner mens man hører lydmeldingene. 

Det går an å teste ut de nye funksjonene ved å melde seg på den offisielle betatestingen via Google Play. Det er ennå uvisst når funksjonene vil bli allment tilgjengelig for alle WhatsApp-brukere.

WhatsApp skal også snart få støtte for videosamtaler »

(Via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen