WGA: - Du er kanskje en pirat

Windows Genuine Advantage er et av Microsofts hovedverktøy i kampen mot piratkopiert programvare. Verktøyet skal kunne sjekke om din Windows-kopi faktisk er lovlig, eller om der er piratkopiert. I sin iver til å gjøre nettopp dette har WGA flere millioner ganger feilidentifisert en lovlig Windows-kopi som ulovlig.

Microsoft har hele tiden hevdet at WGA har en falsk-positiv-rate (hvor mange lovlige kopier som blir identifisert som ulovlige) på under 1%. 1% av datamaskinene som har brukt WGA til nå gir totalt 5 millioner datamaskiner som har blitt påvirket av feilen.

Som et resultat av kritikken har Microsoft valgt å legge til en alternativt klassifisering til WGA. Nå er Windows-versjonen din enten ekte, uekte, eller "usikker". Dette er sannsynligvis for å kutte ned på antallet falske positiver, men vil også gi Microsoft bedre mulighet til å undersøke hva som gjør at lovlige kopier feiler WGA-testen.

Det er usannsynlig at datamaskiner som får "usikker" fra WGA vil få tilgang til ekstra programvare forbeholdt lovlige kopier av Windows. Derfor er denne endringen bare et lite steg for de som har blitt identifisert som pirater.

Denne oppdateringen til WGA blir i disse dager lagt ut som en kritisk oppdatering på Windows Update.

(Kilder: ArsTechnica, 2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen