Test

WetStack

Dette prosjektet har måttet vike for høstens store prosjekt, med nybygging fra første skrue. Et så snålt prosjekt som WetStack kan jo være gøy å lese om allikevel ;-)


12.03.01

Da har jeg endelig fått gjort noe igjen - selve kjøleren nærmer seg stygt å være ferdig. Etter jeg demonterte peltier-elementene fra WetStacken enda en gang, for å ha på litt skikkelig Arctic Silver, røyk så mange av ledningene at jeg liksågodt lodda på nytt på alle sammen - ble mye bedre :-) For de av dere som ikke har lest eller ikke husker hvordan hele greia er satt sammen, kan dere se her (klikk for større):

Jeg har også bytta ut CPU-peltieren med en kraftigere 50x50mm 113W sak fra Space Computers, det blir spennende å se hva den kan gjøre. Problemet nå blir bare å få festa den på et socket370 hovedkort, den har jo hele tida vært laga for slot1...

Bildene kan du selvfølgelig klikke på:

Litt deler og kjølepasta
Step 1 TECs ready for takeoff!
Da er coldplaten på også. Hullet i midten er for termometer
Liten og lett, selvfølgelig - NOT!

Selve vannblokken er ikke akkurat pen lenger, ettersom den har vært "ferdig" flere ganger... Men det blir bedre og bedre gang for gang:

Sånn så den faktisk ut første gang...

Litt bedre i høst - nesten klar for montering, men fortsatt slot1.

Alt dette trenger jo strøm også, noe jeg er i full gang med å ordne:

Jaja, nå er jeg hvertfall i gang igjen - følg med, detta kan bli moro når jeg kobler det sammen med noe av dette:

Viftene er riktignok bytta ut til 4stk Papst 120mm 220V, men vaskemaskinpumpa og Opel-radiatoren er fit for fight!


06.02.01

Det var nå jeg skulle hatt WetStack ferdig, med diger radiator utafor veggen. Hvis dere ser litt nøyere på bildet (klikk for større) ser dere isen som har lagt seg på innsida av vinduet, og ikke minst utetemperaturen... Med nesten 32 blå ute (og dermed i kjølevannet!), kan jeg bare forestille meg hva prosessoren ville ligget på...


Dette er mitt lille langtidsprosjekt, som inbefatter 5 peltier-elementer, flere kilo kobber og en bilradiator... Jeg har ikke hatt så mange ledige stunder til å pusle med det i det siste, så dere kan lese det aller meste på artikkel #1 om WetStack. Oppdateringer kommer så fort noe skjer!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen