WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte
Test
WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte (Bilde: Western Digital)

Western Digital WD TV Live

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mangelen på lokale programmer som nettleser, NZB- og Bittorrent-klient er ikke prekær, slike oppgaver gjøres bedre andre steder. Og med en fjernkontroll uten noen form for tastatur ville bruken av disse uansett blitt en prøvelse, selv om man hadde kommet opp med en god løsning.

Funksjonalitet

Det er veldig tydelig at Western Digital har en helt annen målgruppe i tankene enn det konkurrenter som Popcorn Hour og Syvio har. Der Popcorn Hour gir deg muligheten til å skru på alt i hele verden, har WD TV Live utelatt alt som ikke er tvingende nødvendig.

Ikke mye du kan gjøre galt på nettverkssiden.
Ikke mye du kan gjøre galt på nettverkssiden.

Da ryker en del spesialfunksjonalitet som for eksempel muligheten til å spoole til et gitt tidspunkt i en film, vise grønne undertekster øverst på skjermen eller NFS-montere diskområder fra naboen. Ei heller kan du hoppe direkte til katalog nummer 326, feriebilder 2008, eller lese Hardware.no. Men det du får er bedre stabilitet, og et grensesnitt som ikke skremmer teknofober.

For en neve undertitler.
For en neve undertitler.

Normale mediaspiller-oppgaver håndteres like greit, om ikke bedre enn hos konkurrentene. Og formatstøtten er nesten helt på topp. Av synlige mangler så klarer ikke Live å vise menyer på verken DVD-er eller Blu-ray, uansett om det er rippet til ISO eller pakket ut til filer. Isteden starter Live å spille den største filen den finner, noe som vanligvis er hovedfilmen. Bonusmateriale må du altså se langt etter. Ellers er det stort sett full pott, med unntak av DRM-infiserte filer og WMA Pro.

På lydsiden kan den nedkonvertere DTS og Dolby Digital til vanlig to-kanals analog lyd for de som kobler rett på TV-en. Det er nytt siden WD TV, og etterspurt av mange.

Litt tungvint, men helt brukbart.
Litt tungvint, men helt brukbart.

Sist men ikke minst kan du bruke den til å kopiere filer mellom to forskjellige kilder, da den har støtte for enkel filhåndtering ala flytt og kopier. Skal du kopiere over et par filmer fra serveren og over på en USB-disk før avtreise til hytta kan du altså gjøre det på selve spilleren. Den kan faktisk også dele ut påmonterte USB-disker, noe som gir nok en metode for enkel kopiering av innhold.

Western Digital TV HD Live

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen