WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte
Test
WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte (Bilde: Western Digital)

Western Digital WD TV Live

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Oslo by Night, the Thumbnails Version.
Oslo by Night, the Thumbnails Version.

For å bla i lokalt innhold kan du velge å se filnavn, thumbnails eller forhåndsvisning. Sistnevnte kun for video, som da begynner å spille i et lite vindu til side for filene du blar i.

I preview-mode spiller filmen, med lyd.
I preview-mode spiller filmen, med lyd.

Foruten vakker visning av kataloger og innhold, så har spilleren selvsagt også en rekke konfigurasjonssider. Disse er arrangert i en litt forvirrende kryssformasjon på samme måte som f.eks. på Playstation 3. Ihvertfall i starten fikk man fort inntrykk av å være i en labyrint, men det er få sider å forholde seg til så man får raskt oversikt.

Nettverk

Stort enklere kan det ikke gjøres.
Stort enklere kan det ikke gjøres.

Lokalt ser den UPnP/DLNA mediaservere og Windows-områder, men ikke NFS-områder. Når du prøver å koble deg opp mot et Windows-område som er passordbeskyttet, får du muligheten til å oppgi brukernavn og passord. Siden fjernkontrollen ikke engang har numeriske taster får du isteden opp et tastetur på skjermen – overraskende nok i abcde-format, og ikke qwerty.

Intuitiv plassering eller sludder?
Intuitiv plassering eller sludder?

I løpet av testperioden var ikke stabiliteten på den eksterne monteringen helt på topp. Enkelte ganger slutter spilleren rett og slett å se områdene. I tillegg måtte jeg ta en omstart før jeg fikk lov til å montere opp et område jeg nettopp hadde lagt inn brukernavn og passord for. Det er litt snakk om dette rundt omkring på nettet også, så jeg er ikke alene her.

Brukernavn og passord for Windows-autentisering.
Brukernavn og passord for Windows-autentisering.

Av eksterne tjenester har WD lagt med Youtube, Pandora, Flickr og Live365. Sistnevnte har tusenvis av radiokanaler, men for en reklamefri tjeneste med god lydkvalitet må du betale. Pandora fungerer som kjent ikke utenfor USA, så den ryker også.

Pandora FAIL!
Pandora FAIL!

Flickr og Youtube altså. Men når sant skal sies så er implementasjonen av disse omlag fire hundre ganger bedre enn på f.eks. Popcorn Hours, noe man kan takke den kraftigere prosessoren for. Nå sluttet jo Youtube til og med å fungere for Popcorn Hour-brukere for noen måneder siden. WD har visstnok betalt lisensen til Google og kan fortsette å bruke tjenesten. Men hadde det vært for mye forlangt å få en aldri så liten Facebook-applikasjon i disse sosiale tider? Kanskje også Twitter?

YouTube, endeløs underholdning.
YouTube, endeløs underholdning.

Streaming av andre kilder er ikke støttet, men via en UPnP-mediaserver som feks Playon så man man fint streame både TV og video fra nettet. Gitt at du finner en tjeneste som tillater streaming til Norge da. Lykke til der...

Flickr, perfekt som skjermsparer.
Flickr, perfekt som skjermsparer.

Western Digital TV HD Live

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen