WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte
Test
WD TV Live: Endelig med nettverksstøtte (Bilde: Western Digital)

Western Digital WD TV Live

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I esken

Med i esken ellers følger det med strømforsyning, batterier til fjernkontrollen, spesialkablene, en CD og en plansje som viser de forskjellige oppkoblingsvariantene. HDMI-kabler er dessverre nåtidens svar på 90-tallets batterier, og er ikke inkludert.

Fjernkontrollen når nye dybder i billighet, men er oppfriskende enkel med sine 17 knapper og minimale størrelse. Den sitter godt i hånden, men forsvinner lett mellom sofaputene, så husk hvor du legger den fra deg.

Tidlig i testperioden reagerte gjerne fjernkontrollen et par ekstra ganger når vi trykket ned en tast, men dette forsvant etter hvert. Fjernkontrollen har for øvrig ikke volumkontroll, så lyden må du plagsomt nok styre på TV-en eller stereoanlegget.

Oppstart

Her er det lite å skrive om. Man kobler til strømmen, ser på bildet under i noen sekunder og så er man på lufta.

Oppstartsbildet i all sin herlighet.
Oppstartsbildet i all sin herlighet.

Det er én stor ulempe med nettbaserte mediaspillere, og det er at nettet forenkler firmware-oppgraderinger. Det igjen gjør at leverandøren kan dytte noe halvferdig ut døren og la verden være beta-testere. Og snedig nok har man klart å vinkle dette til noe positivt, hvor mange oppgraderingere har blitt et tegn på at firmaet supporterer produktet godt.

Ny versjon, nye bugs muligheter.
Ny versjon, nye bugs muligheter.

Derfor blir jeg ikke alt for overrasket når spilleren ber om å få laste ned en oppdatering første gang jeg skrur den på. To trykk og et par restarter senere så er den oppgradert.

...ikke ta imot slike oppdateringer første gangen de dukker opp, men heller vente et par dager og la noen andre være prøvekanin for deg.

Jeg har for øvrig klokelig holdt meg unna den neste oppgraderingen som kom, da den visstnok gjorde permanent dørstopper av ganske mange enheter. Permanent som i må sendes tilbake til fabrikken.

Dagens tips er derfor å ikke ta imot slike oppdateringer første gangen de dukker opp, men heller vente et par dager og la noen andre være prøvekanin for deg.

Grensesnittet

Felles for de aller fleste mediaspillere er at de har en tregere prosessor enn mobiltelefonen din, og et grensesnitt som tydelig bærer preg av dette. Det er enten stygt, tregt eller begge deler.

Intuitive ikoner, men ikke banebrytende pent.
Intuitive ikoner, men ikke banebrytende pent.

Gamle WD TV fikk mye skryt for grensesnittet når den kom, spesielt i forhold til Popcorn Hour og dens kloner. Men den helt store forskjellen var det egentlig ikke, da den også led under samme trege prosessor.

Overraskende nok har Live tatt i bruk den splitter nye 8655-prosessoren fra Sigma Designs, som nesten dobler frekvensen til svimlende 500 MHz. Den ekstra kraften har WD brukt til å lage et grensesnitt som både er pent og ikke minst raskt. Pent som i greit, og raskt som i behagelig.

Western Digital TV HD Live

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen