Test

Western Digital Scorpio 120 GB


Klikk for større bilde

2,5-tommers harddisker er først og fremst beregnet på bruk i bærbare datamaskiner. I stasjonære datamaskiner er det 3,5-tommers harddisker som er det vanlige. Fordelen med 2,5-tommere i forhold til 3,5-tommere er et lavere effektforbruk og støynivå. Motsatt finner vi høyere ytelse og høyere lagringskapasitet som fordeler med 3,5-tommerne.

Det store spørsmålet som ligger til grunn for denne testen er om en 2,5-tommers harddisk likevel kan yte godt nok og ha greit nok med plass. I skrivende stund er 200 GB den høyeste kapasiteten for 2,5-tommere, men det vanlige er 120 GB. Dette burde være nok for svært mange. Når det gjelder spørsmålet om en slik løsning yter godt nok, må vi nesten teste litt nøyere.

Vi kommer vel ikke bort fra at denne gjennomgangen nødvendigvis blir litt mer subjektiv enn det vi tradisjonelt har sansen for. Er du ute etter mest mulig ytelse fra systemet, og sitter med hodetelefoner er det lite poeng med en 2,5-tommers harddisk. Da bør du heller smelle inn f.eks. en WD Raptor i systemet.

Takk til Western Digital som leverte oss harddisken til test.

Western Digital Scorpio 120 GB 8 MB S-ATA   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen