Western Digital med SSD

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Western Digital er nok kjent for de aller, aller fleste som har et snev av datainteresse. Tradisjonelt har de drevet med harddisker, men for et snaut år siden kjøpte de opp Siliconsystems som var godt inne i SSD-markedet. Ikke lenge etter kom de første SSD-produktene fra Siliconsystems, med klistremerke fra Western Digital. Nå er de midlertidig klare med sine første "skikkelige" SSD-er, som er Western Digital-produsert fra bunnen av.

SSD-satsningen fra Western Digital fyres i gang med serien Siliconedge Blue, og skal man trekke analogier fra Westerns tradisjonelle harddisker er dette en mellomklasseenhet. Serien har tre modeller nå i starten, disse har lagringskapasiteter på henholdsvis 64, 128 og 256 GB, samtlige med SATA 3 Gbit/s-grensesnitt.

Ytelsen er oppgitt til 250 MB/s ved lesing og 170 MB/s ved skriving. TRIM støttes naturlig nok. De vil ikke ut med hvilken kontroller som er er benyttet, ifølge ryktebørsen skal det ikke være en av de vanlige kontrollerne, men snarere en variant som ikke brukes i noen andre SSD-er enda. I tillegg har Western Digital gjort mye med firmwaren på disse.

Veiledende priser er satt til 279 USD for 64 GB-modellen, 529 USD for 128 GB og 999 USD for 256 GB-modellen. Modellene skal være på vei til forhandlere.

(Kilde: Western Digital)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen