(Bilde: Western Digital, Shutterstock/120624400)

Western Digital gir ut verdens minste NAS-harddisk

Småen retter seg spesielt mot nettverkslagring – og får mye skryt.

Western Digital (WD) ga nylig ut en harddisk som egner seg for bedrifter eller spesielt krevende brukere. Det er snakk om en såkalt rød WD-harddisk, noe som vil si at den er lagd spesielt for NAS (network-attached storage) – altså en lagringsløsning for flere datamaskiner i et nettverk.

Harddisken, som har modellnummeret WD10JFCX, er dessuten verdens minste av sitt slag og blir skrytt til himmels av en rekke samarbeidspartnere. Med sine 2,5 tommer tar lagringsenheten mindre plass i et NAS-kabinett, samtidig som den trekker mindre strøm.

Fornøyde partnere

NAS-produsenter som Synology, IO Data og Qnap roser WD10JFCX opp i skyene og framhever spesielt det lave strømforbruket og at maskinvaren kan kjøre 24 timer i døgnet uten problemer.

Tidligere har brukerne deres ofte kjøpt feil harddisk til NAS-formålet, slik at den har lidd en rask død. Med Western Digitals klare merking (rød står for NAS-bruk), håper alle de involverte at det blir færre kundeklager i framtiden.

Mindre størrelse, mindre plass

Mens de fleste storebrødrene på 3,5 tommer kan skilte med en lagringsplass på 4 TB, har WD10JFCX bare 1 TB. Western Digital mener at det likevel er en stor nok kundemasse som ønsker en mindre harddisk til ulike formål.

Sjekk ut prisen på WD10JFCX i Prisguide, hvor den går for i underkant av 700 kroner i skrivende stund.

En annen spennende harddisk:
Superslank harddisk frir til nettbrettene »

(Kilde: Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen