Webshoptesten 4. kvartal 2006

Alternativ tekst mangler

Nok en gang har vi sett på hvilke nettbutikker det lønner seg å handle hos. Basert på et knippe populære produkter og deres priser, har vi kåret en vinner.

Denne gangen går seieren til ITbutikken, med en handlevogn som var 9,97 % billigere enn gjennomsnittbutikkens handlevogn. De har klatret fra en femteplass forrige kvartal, og kommer ut som billigst på fem av femten produkter i testen.

På andreplass finner vi en butikk som har klatret en plass opp siden forrige test, shg.no, med en handlevogn 9,92 % billigere enn gjennomsnittsbutikken.

Den tredje og siste pallplasseringen går til Amentio, hvor handlevognen var 7,10 % billigere enn gjennomsnittsbutikken.

Også på plassene bak de tre vinnerene er det mange gode resultater. Ta gjerne en titt på den fullstendige resultatlisten dersom du ønsker flere detaljer.

Vi gratulerer vinnerene!


Resten av topp 15-listen:

4. plass: MPX
5. plass: PCutstyr.no
6. plass: NetShop
7. plass: Datashop.no
8. plass: OnlineButikken.no
9. plass: MultiCom
10. plass: Advance.no
11. plass: Komplett.no
12. plass: Datainord.no
13. plass: Mamoz
14. plass: Datasupply
15. plass: PS Data

*) Merknad: I etterkant av publiseringen av denne artikkelen er vi blitt gjort oppmerksom på at PS Data på det tidspunkt prisene ble innhentet, opererte med to ulike priser på samme produkt (Acer F20). Den ene prisen var vesentlig lavere enn den andre. Den prisen vi fant frem til var den høyeste av disse to. Hardware.no kan ikke gardere seg mot slike feil fra nettbutikkenes side, men gjør oppmerksom på at PS Data ville kommet langt bedre ut i testen dersom den laveste prisen på produktet var blitt lagt til grunn. Vi jobber nå med å finne ut om vi _burde_ funnet den laveste prisen, og dersom det er tilfelle vil vi oppdatere tallene for PS Data.<--!>

Lav pris er ikke alt!

Vi har i denne testen sett på hvordan nettbutikkene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på denne typen varer, men det er også andre faktorer enn bare pris som er viktige. Kundeservice, leveringstid og fraktkostnader er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten - her er det først og fremst prisen som gjelder.

Vi anbefaler at man danner seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Dette inkluderer å sjekke ut vår webshopguide. Her rangeres nettbutikkene basert på hvilke karakterer kunder har gitt webshopene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen