Webshoptesten 3. kvartal 2005

Alternativ tekst mangler

Igjen er det tid for vår kvartalsvise kåring av de billigste webshopene. Vi har som vanlig sjekket prisene på et knippe kvalitetsprodukter. Hvem går av med seieren denne gangen?

Først nevner vi at kravene for deltagelse i webshoptesten er noe endret siden sist kvartal. Vi har nemlig igjen åpnet for at webshoper uten hovedlager og administrasjon i Norge kan delta i testen. I praksis betyr dette at utenlandske butikker som for norske kunder fremstår som en hvilken som helst helnorsk butikk, igjen er velkomne som testkandidater. Det betyr at webshoper som møter våre kriterier for å bli oppført i webshopguiden også er kvalifisert for å delta i webshoptesten.

Vinneren denne gangen ble SHG.no. Handlelista vår ble kostende hele 14,11 % mindre hos SHG.no enn hos gjennomsnittswebshopen, hvilket er det beste resultatet vi har sett i år. En imponerende entré av SHG.no, som deltar i vår webshoptest for første gang.

Andreplassen går til Databutikken.com. Her kostet handlekurven 9,46 % mindre enn i gjennomsnittswebshopen. Databutikken har historisk gjort det godt i webshoptestene, og de ser ikke ut til å ha tapt terreng i den perioden de ikke var representert i testen.

Høstens bronsemedalje tildeles ITbutikken, med et prisnivå 7 % under snittet. Også ITbutikken har gjort det godt i våre tester i tidligere år og står ifølge denne testen like sterkt fremdeles.

Tett opptil pallen ligger mange av de kjente helnorske webshopene som har dominert webshoptestene den siste tiden. Vi ser at det er sterk konkurranse for de norske nettbutikkene fra denne skandinaviske trioen, og denne gangen stakk altså danske SHG.no og ITbutikken og svenske Databutikken av med alle medaljene.


Vi gratulerer vinnerne!


 

 

Resten av topp-15-listen:

4. plass: MPX.no
5. plass: ArtiCom
6. plass: PCutstyr.no
7. plass: PS Data
8. plass: Netshop
9. plass: Vaagen Consulting
10. plass: Komplett.no

Lav pris er ikke alt

Vi har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på webshopenes prisnivå på denne typen varer, men det er også andre faktorer enn bare pris som er viktige. Vareutvalg, kundeservice, leveringstid og fraktkostnader er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten - her er det først og fremst prisen som gjelder.

Det kan altså være lurt å danne seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Dette har vi forsøkt å gjøre i webshopguiden. Webshopene får en karakter basert på hvilke karakterer dere brukere har gitt til webshopene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen