Webshoptesten 3. kvartal 2004

Høsten har lagt sin rødgule drakt over vårt langstrakte land og vinteren nærmer seg med stormskritt. Dette er tradisjonelt et populært tidspunkt for å gjøre nye datainnkjøp, slik at man kan sitte innendørs og kose seg med virtuell virkelighet til det blir levelig å gå ut igjen. I tillegg nærmer julehandelen seg med stormskritt og noen er nok allerede i gang med innkjøpene.

I så måte har vi i Hardware.no gjort vårt for å hjelpe deg med å ruste deg for vinteren. Vi har gravd oss gjennom alle generelle webshoper i vår webshopguide, med det målet for øyet å kunne gi våre lesere en pekepinn på hvor høstens datainnkjøp billigst lar seg gjøre.

Billigst
Norges billigste webshop i tredje kvartal 2004 er KK88-Komponentshop. Denne webshopen har også tidligere gjort det godt i våre webshoptester, og har stort sett holdt seg lavere enn 10% over idealpris på de varene vi har sjekket prisene på. Denne gangen greide KK88-Komponentshop å kapre førsteplassen, med et avvik fra idealprisen på bare 3,87%.

Nest billigst
Andreplassen dette kvartalet går til en nykommer i vår webshoptest, Articom. Det må sies å være sterkt av en relativt nystartet webshop å kapre andreplassen allerede i første test de er med i. Avviket fra idealprisen var på 3,94%, svært tett opp til førsteplassen.

Nummer tre
En god tredjeplass går til PCutstyr.no. Vår handlekurv hos PCutstyr.no endte opp med en totalsum 4,15% over idealpris, så også denne webshopen ligger svært tett opp til førsteplassen i testen. For øvrig inntok PCutstyr.no en pallplassering også i forrige webshoptest.

Vi gratulerer vinnerne!


 


Resten av topp-10-listen ser slik ut:

4. plass: MPX.no
5. plass: Techline
6. plass: Yatack
7. plass: PS Data
8. plass: Netshop
9. plass: MultiCom
10. plass: Komplett.no


Lav pris er ikke alt
Vi har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på denne typen varer, men det finnes andre faktorer enn bare pris som kjennetegner en god webshop. Vareutvalg, kundeservice og leveringstid er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten - her er det først og fremst pris som gjelder.

Det kan altså være lurt å danne seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Dette har vi forsøkt å gjøre i webshopguiden. Butikkene får en karakter basert på hvilke terningkast dere brukere har gitt til webshopene det siste året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene, og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen