Webshoptesten 2. kvartal 2005

Vi vil først minne om at vår webshoptest fra og med 1. kvartal i år ble en smule endret i forhold til tidligere år. Antall testprodukter er økt fra 10 til 15, og vi legger til grunn avvik fra gjennomsnittspris istedenfor laveste pris. Mer om utregningen finner du på siste side.

Førsteplassen denne gangen går til Articom. Denne webshopen debuterte sterkt med en andreplass i webshoptesten 3. kvartal 2004, og tar nå altså sin første gullmedalje med et prisnivå 7,08 % lavere enn gjennomsnittet i vår test.

Pallplass nummer 2 går til Vaagen Consulting, en webshop som har vært med i våre tester i lang tid. Vaagen Consulting havnet på 7. plass totalt i fjor, og sist kvartal havnet de på 10. plass. Prisnivået dette kvartalet endte på 6,50 % under gjennomsnittet.

Bronsemedaljen går til webshopen som ble kåret til billigste webshop i 2004, nemlig PCutstyr.no. De hadde et prisnivå på 6,14 % under gjennomsnitt denne gangen.

Videre nedover topp 10-listen ligger flere webshoper tett opp til pallplass. Ta gjerne en nærmere titt på den fulle resultattabellen for nærmere detaljer.


Vi gratulerer vinnerne!


 

 

Resten av topp-10-listen:

4. plass: PS Data
5. plass: Netshop
6. plass: MPX
7. plass: Stretto.no
8. plass: Komplett.no
9. plass: Multicom
10. plass: Cshop.no


Lav pris er ikke alt

Vi har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på webshopenes prisnivå på denne typen varer, men det finnes andre faktorer enn bare pris som kjennetegner en god webshop. Vareutvalg, kundeservice og leveringstid er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten - her er det først og fremst pris som gjelder.

Det kan altså være lurt å danne seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Dette har vi forsøkt å gjøre i webshopguiden. Webshopene får en karakter basert på hvilke karakterer dere brukere har gitt til webshopene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene, og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen