Webshoptesten 2. kvartal 2004

Nok en gang har vi testet prisnivået på norske nettbutikker (webshoper) som selger datautstyr. Nytt for dette kvartalet er at vi kun ser på norske nettbutikker. Dette innebærer at utenlandske butikker, som sender varer til Norge, ikke lenger er med i testen. Eksempler på hva vi legger vekt på i vår vurdering om butikken er norsk, er hvorvidt butikken har administrasjon og varelager i Norge.

Tendensen i markedet går mot flere og flere utenlandske butikker som sender varer til Norge. Vi har derfor valgt å skille de ut i en egen kategori. De utenlandske butikkene fortsatt være representert i prisguiden og webshopguiden, men med tydelig merking om at det er snakk om en utenlandsk butikk.

Norges billigste webshop for andre kvartal 2004 er Techline.no, som har klatret seg opp fra sjetteplass siden forrige test. Webshopen har klart å oppnå en totalpris kun 3,20 % over idealprisen (en pris en ideel webshop med laveste pris på samtlige varer ville hatt), og hadde også laveste pris på to av de ti testproduktene våre.

Sølvplassen dette kvartalet var det PCutstyr.no som klarte å kapre. Nettbutikken lå ikke langt bak vinneren med en totalsum på 4,28% over idealprisen.

Siste pallplass gikk denne gangen til Komplett.no, som hadde et avvik fra idealprisen på 5,10 %.

Hardware.no gratulerer vinnerne!


 


Resten av topp-10-listen ser slik ut:

4. plass: I/O Shop
5. plass: Netshop (tidligere Hardwarebutikken)
6. plass: Yatack
7. plass: ROH Computer
8. plass: Vaagen Consulting
9. plass: PSData
10. plass: ithandel.no


Lav pris er ikke alt
Vi har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på denne typen varer, men det finnes andre faktorer enn bare pris som kjennetegner en god webshop. Vareutvalg, kundeservice og leveringstid er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten, her er det først og fremst pris som gjelder.

Det kan altså være lurt å danne seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Dette har vi forsøkt å gjøre i webshopguiden. Butikkene får en karakter basert på hvilke terningkast dere brukere har gitt til webshopene det siste året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene, og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen