Test

Webshoptesten 2003

Webshoptesten er et konsept adoptert av Hardware.no, som hvert kvartal undersøker hvilken butikk som er billigst. Akamera.no/Digitalkamera.no har til nå foretatt testene hvert halvår.

I 2003 gikk det ikke helt som planlagt, og vi fikk bare gjennomført én undersøkelse. Vi hentet inn prisene 28. juni, og vi undersøkte hele 132 butikker. Vi noterte oss prisene på samtlige digitalkameraer butikkene hadde, i alt 236 forskjellige modeller. Nesten halvparten av disse modellene var imidlertid utgåtte modeller, så det er tydelig at mange butikker sitter med et lite oppdatert vareutvalg.

Dessverre ble aldri dataene ferdig behandlet og presentert for leserne, før nå. Prisene er selvsagt ikke lenger aktuelle, men gir et øyeblikksbilde på hvilke butikker som var billigst sommeren 2003.

I alt 15 varer ble plukket ut, og butikker som ikke hadde mer enn 5 produkter ble fjernet fra listen. Listen er regnet ut ved å sammenlikne hver enkelt butikk mot en "virtuell" butikk som har beste pris på alle varer. Dermed kan prisnivået på alle butikkene sammenliknes, selv om butikkene har forskjellig vareutvalg.

Resultatene fra undersøkelsen finnes her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen