Webshoptesten 1. kvartal 2005

Vi har denne gangen valgt å endre noe på metoden for utregningen av resultatlistene. Videre har vi også valgt å øke antallet produkter i testen fra 10 til 15. For å komme med på "hovedlisten" og bli med i selve kåringen, har kravet til antall produkter blitt hevet til 9. Mer om utregningen finner du på siste side.

Den billigste webshopen og testvinneren denne gangen er MultiCom, som i forrige kvartalsvise test kom på 17. plass og totalt i 2004 havnet på 9. plass. Med andre ord har MultiCom klatret mye i løpet av det siste kvartalet. Prisnivået til butikken lå 7,02 % under gjennomsnittet til butikkene i testen.

Andreplassen går til forrige kvartals 5. plass og andreplass totalt i 2004, PSData. Prisnivået til PSData lå 6,78 % under gjennomsnittet til butikkene i testen.

Tredjeplassen går til vinneren av både forrige kvartalstest og totalvinneren i 2004 PCUtstyr. PCUtstyrs prisnivå lå 6,52 % under gjennomsnittet til butikkene i testen.

Våre tre vinnere ligger prismessig tett, men også resten av topp-10-listen ligger under prisgjennomsnittet. Ta en titt på resultattabellen på neste side for en fullstendig oversikt.

Vi gratulerer vinnerne!

 


Resten av topp-10-listen ser slik ut:

4. plass: Komplett
5. plass: Efast.no
6. plass: mShop
7. plass: MPX
8. plass: Movida
9. plass: ITHandel
10. plass: Vaagen Consulting


Lav pris er ikke alt

Vi har i denne testen sett på hvordan webshopene gjør det på et utvalg vanlige kvalitetsprodukter. Testen gir et gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på denne typen varer, men det finnes andre faktorer enn bare pris som kjennetegner en god webshop. Vareutvalg, kundeservice og leveringstid er eksempler på viktige momenter. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i webshoptesten, her er det først og fremst pris som gjelder.

Det kan altså være lurt å danne seg et helhetlig bilde av webshopene før man handler. Det er her vår webshopguide kommer inn i bildet. Butikkene får her karakterer basert på erfaringer fra dere brukere det siste halvåret. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene, og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen