WebOS kan nå brukes av alle

HP tror åpen kildekode kan forlenge levetiden for operativsystemet.

Til tross for mye ros fra bransjen kom ikke HPs operativsystem WebOS skikkelig ut av startgropa før det ble lagt på is. Nå har HP bestemt å gjøre kildekoden åpen, i likhet med blant annet Android og Meego, i håp om at det kan gjøre det attraktivt for andre produsenter å ta i bruk OS-et i sine mobiltelefoner og nettbrett.

Ifølge Mobil.se ser noen på beslutningen som kroken på døra for WebOS, og at operativsystemet vil lide samme skjebne som Meego, Limo og Symbian. HP lover derimot at de fortsatt vil investere i plattformen og være aktive i videreutviklingen.

Da HP kjøpte Palm i 2010 var nettopp WebOS noe de ønsket å sikre seg. Likevel har de ikke lyktes med salget av HP-produkter som kjører dette operativsystemet. Heretter virker det som om HP først og fremst vil lage nettbrett med WebOS, og heller la andre produsenter bruke det i mobiltelefoner - om ønskelig.

Tidligere har det blitt spekulert i om HTC eller Sony ønsket å kjøpe WebOS-plattformen fra HP, men det har det i alle fall ikke blitt noe av.

Vil WebOS få et løft av å bli frigjort? Kommenter i forumet nederst på siden.

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen