WebOS-utviklere flokker til Windows Phone

WebOS-utviklere flokker til Microsoft

Nå skal de lage applikasjoner for Windows Phone 7

Hewlett Packard hadde en mildt sagt tøff slutt på forrige uke, da de annonserte at de skulle trekke seg ut av mobil- nettbrett- og PC-markedet. Alle selskapets planer om WebOS-baserte enheter ble kansellert, og utviklere for operativsystemet var usikre på hva som ville skje. Helt til Microsoft twitret dem og ønsket dem velkommen til Windows Phone 7.

Ville hjelpe

Det var Windows Phone 7-sjefen Brandon Watson som strakte ut en hjelpende hånd ut til WebOS-utviklerne på Twitter, med følgende melding: «Til alle WebOS-utviklere: Vi gir dere hva dere trenger for å bli vellykkede på #Windows Phone, inkludert gratis mobil, utviklerverktøy og trening, etc.»

Watson forklarte at når HP bare «forlot» en platform, ble alle utviklerne glemt bort og forlatt.

– WebOS-gutta har hatt en hard uke, så vi passer på dem. Vi gir dem et alternativ, forteller Windows Phone 7-sjefen.

Utrolig respons

Brandon Watson fikk over 500 e-poster tilbaker etterfulgt av Twitter-meldingen, og sier han er helt overveldet av responsen. Nå gjenstår arbeidet med å få sendt ut all informasjon til de villige utviklerne, og få hjulene i gang. I et brev til de nye utviklerne, skriver Watson om hvor fornøyd han er med den store interessen:

«Først av alt: Tusen takk for at dere kommer til Windows Phone-teamet og signaliserer at dere er interessert i å bringe talent til vår plattform. For å være ærlig så trodde vi ikke at responsen skulle bli så stor. Det tok et par dager å få samlet alle epostene på et sted, slik at jeg enklet kunne sende en fellesbeskjed til alle sammen, uten å måtte skrive én og én epost. Ta dette som et første steg i å bygge et forhold med Windows Phone-teamet. Vi gleder oss til å ha dere med oss, og se hva dere kan få til på Windows Phone-plattformen.»

Det blir spennende å se hva som vil komme ut av den store flommen av utviklere for Windows Phone, spesielt med tanke på at den neste oppdateringen til operativsystemet, Mango, er rett rundt hjørnet.

Les også: Slik skal de stoppe iPhone 5 i september

(Kilder: BGR, WPCentral)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen