Webkamera og mikroskop i ett

Hardware/Hannover: CeBIT er et sted der de store aktørene kan kjøpe seg meterplass på meterplass for å bli sett, mens andre tar seg til takke med en liten bås i et hjørne. I ett av disse hjørnene finner vi en asiatisk mann med en håndholdt skilt: "Digital Portable Microsocope".

Mens et digitalt håndholdt mikroskop med 2,8-tommers LCD-skjerm er interessant nok i seg selv, hadde vår venn i hjørnet også noe som fenget enda mer. For på et lite stativ stod noe som så ut som webkamera koblet til en datamaskin med USB, noe vi også fikk bekreftet at det var. I tillegg, ble vi fortalt, kunne også dette kameraet fungere som mikroskop.

Du kan vippe kameraet på stativet slik...
Du kan vippe kameraet på stativet slik...

Det fikk vi også ettertrykkelig demonstrert med alt fra sedler og kretskort til en hårete nakke og andre mer eller mindre svette kroppsdeler. Effekten var det ingenting å si på. Bildet går rett ut på en dataskjerm, og kameraet/mikroskopet kan gi en forstørrelse som tilsvarer opp mot 320x på en 22-tommer. Hvorvidt dette gjør at kameraet kvalifiserer som mikroskop eller kun "forstørrer" er vi dog ikke sikre på.

... og få det fint og forstørret på skjermen.
... og få det fint og forstørret på skjermen.

Ellers er det også verd å nevne at kameraet har to megapiksels oppløsning og fire dimmbare LED-lamper rundt optikken. Bilder og film tas med 1600 x 1200 piksler.

ViTiny UM02, som USB-mikroskopet heter, finner du nok ikke i Norge. Men er du virkelig interessert kan du få tak i det på nett, til en pris på rundt 50 euro inkludert stativ og programvare.

Bli vår fan på 
Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen