Webbasert regneark fra Google

Alternativ tekst mangler

Søkegiganten Google har tidligere kjøpt opp selskapet Writely som gjorde det mulig å redigere tekstdokumenter direkte i nettleseren. Nå melder Betanews om at Google i dag vil slippe en prøveversjon av et webbasert regneark, som vil være tilgjengelig via nettsiden Google Labs.

Dermed vil Microsoft Office få konkurranse selv om en uttalelse fra representanter fra Google i avisen Wall Street Journal tyder på at de ikke ønsker med dette å lage en konkurrent til MS Office. De mener det nye programmet kan være utfyllende til MS Office.

Brukeren vil ikke trenge å installere noe program på PC-en for å kunne bruke det nye regnearkprogrammet, og dokumentet som eventuelt blir opprettet blir lagret på Googles servere. Brukeren vil med andre ord kunne få tilgang til dokumentet hvor som helst i verden der han eller hun har Internett-tilgang.

Flere brukere skal kunne redigere et dokument samtidig, og alle brukerne vil kunne se endringene fortløpende. Brukerne vil kunne velge å lagre dokumentet som et Excel-kompatibelt dokument eller en Comma Separated Value (CSV)-fil. Opptil 50 dokumenter skal kunne lagres på en gang.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen