Web 2.0

Dot.com-kollapsen på slutten av 90-tallet var blant de største kollapsene en har sett, milliardbeløp fordampet da luftslott tok fyr. Til tross for enorm mediadekning var saken adskillig mer nyansert enn mange hadde inntrykk av, blant annet var telekom-fallet med bl.a. Worldcom i spissen, langt større enn for de egentlige dot.com-selskapene. Fra å være en industri i eksplosiv vekst endte det med konkurser og kapitaltørke og barnet ble kastet ut med skyllevannet. Men Rocambole var ikke død!

Syv magre år

Dot.com rakk ikke helt å ta av i Norge, men da kollapsen var et faktum, så forsvant også mye av det lille som hadde vært av risikokapital. Betegnende nok har gründer-investorforumet First Tuesday hatt en stille periode. Fred. Olsens tanker om IT-Fornebu rakk heller ikke å komme helt i mål før det hele var over. Likevel, ting skjedde som viste at investorflukten var en overreaksjon, og at det var liv laga for internetbasert forretningsvirksomhet.

I utlandet var det et par sentrale hendelser, spesielt Googles børslansering 2004-08-18 der de trakk inn ca. 4,2 milliarder USD og Novells oppkjøp Av SUSE for 210 millioner USD. Også hjemme på berget skjedde det ting, blant annet ble flere internettbedrifter børslansert, og internasjonalt kjente bedrifter som Opera, Troll Tech, FAST med fler, har hatt målbar oppgang.

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen