Test

We Are Scientists - Brain Thrust Mastery

Ghouls åpner forestillingen med et konstant firetoners strengekomp supplert med både en- og tostemt vokal, samt linjen "We all recognize that I´m the problem here". Ikke en altfor selvgod åpning, med andre ord.

We Are Scientists har siden sist mistet et bandmedlem, uten at det er noe å skjems av.
We Are Scientists har siden sist mistet et bandmedlem, uten at det er noe å skjems av.

Nostalgi, klisjeer og energi

Deretter følger Let´s see It som bygger på et gitarriff vi mener å ha hørt mange ganger før. Dette skal bære låten i hyggelig kompaniskap med et slags refreng hvor gutta har nøyd seg med å rable ned "Oh, oh, oh" på lyrikkfronten, noe som i og for seg holder i massevis når låten tar sikte på å være et eksemplar av energisk, ung rock - ikke spesielt særpreget som sådan.

Lethal Enforcer dykker dypt ned i åttitallets syntetiske poplyd, og bringer med seg et rikelig lass av lettbent nostalgi. Med Spoken For forteller forskerne oss at enhver CD med respekt for seg selv trenger en ballade. Altered Beast har bred americana-schwung over seg, mens ett av platens beste spor, Dinosaurs, dukker opp nesten helt til sist, som spor nummer ti av elleve. Den er kontemporær i stilen, jager seg selv fremover i en febrilsk gitardominert galopp og bør kunne gjøre det bra som singel. Likevel har After Hours og Chick Lit blitt bestemt som foregangsmelodier for albumet, som for øvrig er californiernes andre langspiller og fjerde utgivelse hvis man regner med EP-er.

Finne seg sjæl, quiz og gode vibber

"Brain Thrust Mastery" balanserer hårfint mellom cheesy åttitallsestetikk og trendy indierock. Tydelige nikk til både punk og pop må dessuten nevnes, og vi aner konturene av det popaktige postpunkbandet Weezer. Noen ganger er det dansbart, andre ganger prøver platen bare å være diggbar. Problemet med CD-en er at den ligner på så mye annet, og har vanskeligheter med å finne seg sjæl oppi alle referansene. Det er rett og slett for mange band som ligner for mye på hverandre, så hvorfor skal man vie nettopp We Are Scientists oppmerksomhet?

Også tremannsutgaven av We Are Scientists var glade i dyr.
Også tremannsutgaven av We Are Scientists var glade i dyr.

Om ikke annet skal de ha honnør for sitt lynne: Chris Cain og Keith Murray ser ut til å kose seg på jobb, og den helt store pretensjonen uteblir heldigvis. Hjemmesiden deres viser engasjement for annet enn kun musikk; her har de blant annet postet en underlig tekst titulert "Guess the animal", som altså er en slags dyrequiz. Selv om duoens - som på den kritikerroste debutplaten "Love and Squalor" var en trio – tekster ikke nødvendigvis svever på lykkerus, har We Are Scientists produsert en plate med gode vibber.

Vi har allerede slått fast at det er mange åttitallselementer i musikken, og må her tilføye at nettopp dette kan være hovedårsaken til deres popularitet. Det er vel gjerne slik at trender går hånd i hånd uavhengig av bransjer, og når "åttitalls" generelt er et moteord, vil det naturligvis smitte over på musikkbransjens korttidsminneaktige smak. Samtidig er det unødvendig å betegne We Are Scientists som opportunister, la oss heller si at de rett og slett har hatt flaks.

Konklusjon

"Brain Thrust Mastery" er en samling gladlåter som tøffer seg gjennom en relativt velpreparert løype av åttitallspop og rock, postpunk og indierock. Samlet sett er platen grei underholdning, uten å by på de helt store øyeblikkene. Hyggelig, hverken mer eller mindre.

We Are Scientists Brain Thrust Mastery   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen