WDC harddisk på 2 TB offisielt lansert

Annonsør­innhold
Les hele saken »
WDC har miljøet i fokus med sin Green-serie.
WDC har miljøet i fokus med sin Green-serie.

Det er ikke lenge siden vi skrev om at WDC har planer om å lansere en 2 TB harddisk. Den gang var det basert på spekulasjoner fra en tsjekkisk nettbutikk, men denne gangen er det bekreftet fra høyeste hold.

Den store aktøren i harddiskmarkedet, Western Digital, har endelig lettet på sløret til sin harddisk med høyest lagringskapasitet noen sinne, og det som noe mannen i gata kan putte i PC-en sin.

Det er Green-serien til WDC som har fått et nytt medlem, og med sine 2 TB, er det nok mange som endelig kan gi maskinen litt mer pusterom. 2 TB holder nemlig i følge Western Digital til ca. 571 000 digitale bilder, eller 500 000 MP3 sanger, eller 880 timer med film i DVD-kvalitet, eller 240 timer med film i HD-kvalitet.

Miljøvennlig og stille

WC lover dette ved å benytte teknologi for å dempe på både effektforbruk og støy. Blant annet kan det nevnes at harddisken bruker mindre effekt ved oppstart, og at den ved vanlig drift bruker 4-5 Watt mindre enn "vanlige" harddisker.

Man sparer nok ikke så mye miljø med denne harddisken som WDC liker å gi uttrykk for, 4-5 Watt redder ikke mye regnskog. Den store nyheten her er uansett at WDC er de første som kan tilby 2 TB på én disk.

Ellers kan WDC melde 32 MB og 16 MB cache, 8,9 ms søketid og 25 dBA når disken er idle. Prisen i norske nettbutikker ligger på rundt 2200 kr, og den skal være tilgjengelig fra slutten av januar.

(Kilde: Produktside)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen