WDC gjør helomvending

De nye SSD-ene fra Western Digital
De nye SSD-ene fra Western Digital

Det er ikke lenge siden Western Digital sa at de ikke lager produkter til et marked som ikke eksisterer. Med det mente de selvsagt at det ikke er noen som ønsker å kjøpe de dyrere men kjappere SSD-ene.

Mer feil kunne de nok ikke tatt, og nå som de selv innser det, etter et oppkjøp av SiliconSystems, lanserer de sin egen serie med SSD.

Serien heter SiliconDrive III, og inkluderer en 2,5 tommers SSD med enten SATA- eller det eldre PATA-grensesnittet. De lanserer også en 1,8 tommer SSD utelukkende med SATA.

Hastigheten til harddiskene skal være opp til 100 MB/s lese og 80 MB/s skrive. De kommer til å produseres med minnekapasitet opp til 120 GB.

SiliconSystems har tidligere vært en stor leverandør til det amerikanske forsvaret, men disse SSD-ene skal visstnok passe for alle og enhver. Det forventes derimot at de kommer til å lansere nye serier som er rettet mer mot spesifikke deler av markedet.

WDCs visepresident forsikrer om at deres inntog på markedet vil hjelpe med å presse ned prisene på SSD, og stimulere vekst og utbredthet i dette markedet.

Pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent, så når vi får se disse SSD-ene i butikken og i hvor stor grad de vil bidra med konkurranse i markedet gjenstår å se.

(Kilder: TweakTown, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen