Test

WD Raptor i RAID-0

Vi har tidligere sett på Raptor-disken i detalj med spesifikasjoner og ytelse. Det er allerede hevet over enhver tvil om at dette er en av de definitivt raskeste IDE-diskene som er tilgjengelig på markedet.

RAID-0, også kjent som striping, er en teknologi som lar harddiskene samarbeide ved at halvparten av informasjonen ligger på hver disk, typisk annenhver block på hver disk. Ved at begge harddiskene da jobber for fullt så vil man i teorien nesten få en fordoblet ytelse.

Fordelen med å ha raske systemharddisker er først og fremst at oppstart av PC samt lasting av programmer går langt raskere. Hvis man klarer å redusere oppstartstiden på et program med 30-40% med raskere harddisker vil dette har mye å si. Alle mail- og news-filer som Outlook-en til undertegnede må laste er f.eks. på ca 400 MB. En nedgang i oppstartstiden her fra f.eks. 7 til 4 sekunder vil være ganske hyggelig.

Ta gjerne en titt på vår tidligere Raptor-test for å lese om disken generelt og begrepsguide for harddisker på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen