Test

Washington - Astral Sky

Hvilken bås Washington skal plasseres i, strides de lærde med. Musikken kan til tider kalles pop, noen ganger country, og atter andre ganger rock.

Melankolsk musikk bringer lyse håp for våren.
Melankolsk musikk bringer lyse håp for våren.

"Astral Sky" er en skive som gir mer lys mens vi venter på vår, og bandet viser en lysere side enn på sitt forrige album. Og uansett trøblete båssetting spiller Washington norsk musikk i Minor Majority- og Jim Stärk-sjangeren, men med en litt mørk undertone. Man kjenner melankolien i den mørke, men klare, stemmen til vokalist Rune Simonsen.

Mangler det lille ekstra

"Astral Sky" er stilsikker, men platen når ikke helt opp til topps, for det er mye annet der ute som er mye bedre. Dette er et album som kommer til å forsvinne i platesamlingen, den ligger kanskje i bunken med andre norske, som Dybdahl og Midnight Choir , men vil nok ikke bli dratt frem mer enn hver tiende gang "Stray Dogs" kommer frem. For dette er rett og slett ikke et album som biter seg fast.

På tross av dette er "Astral Sky" på mange måter et godt album. "I Lost My Way" er en av albumets høydepunkter, og er en ordentlig nedstemt perle. Sporet er en av sangene man stadig vender tilbake til etter å ha hørt gjennom platen noen ganger. Det samme gjelder ”Trenches” og tittellåten ”Astral Sky”. Men låtkvaliteten holder seg ikke oppe gjennom hele platen, og det lille ekstra som skal få den til å sitte igjen mangler.

Både melankolsk og lystig

Låtene er storslåtte og har en flott instrumentalisering. Det er heller ikke noe å si på Simonsens sang, som er ren og klar. Men man må lytte gjennom platen flere ganger før man finner noe man liker. Skiven skifter mellom melankolske og mørke låter som ”Astral Sky”, men innimellom finner vi også lystige gullkorn.

Washington når ikke helt opp til toppen.
Washington når ikke helt opp til toppen.

Lydbildet er generelt godt, og de har fått med seg mange dyktige musikere på platen som Glueciferguttene Danny Young, Biff Malibu og Raldo Useless, og dessuten Thom Hell og Cato Thomassen med flere.

Konklusjon

Tromsøbandet gir oss et godt album, der det er noen sanger som etter noen gjennomhøringer vil sitte igjen i minnet. Men "Astral Sky" er på den andre side ikke et album som stikker seg ut i sin sjanger. Det er mange band av denne typen på markedet, og selv om Washingtons siste album ikke er noen dårlig plate, mangler den enkelt og greit det lille ekstra.

Washington Astral Sky   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen