Warner vil kjøpe opp EMI

Dette trekket er det siste i kampen mellom de to firmaene som har prøvd å kjøpe hverandre i syv år, skriver Reuters. Den siste utviklingen i saken kommer etter at EMI i forrige uke fikk en advarsel om at de kommer til å tjene mindre enn ventet forventet første kvartal.

– Finansiell logikk

Warner bekrefter i en pressemelding at de ønsker å kjøpe rivalen:

– Vi tror at det ligger en spennende strategisk, kommersiell og finansiell logikk bak en sammensmelting av våre to selskaper, og at at en slik sammenslåing vil være til fordel for aksjeeierne i begge selskapene.

Øker aksjekursjen

EMI, som representerer artister som Coldplay og Robbie Williams, sier imidlertid til BBC News at de ikke har fått et konkret bud, og at de ikke vet om det kommer heller. Nyheten om anmodningen fikk aksjene til EMI til å stige i går morges med 7,1%.

Tidligere forsøk på å skape et stort plateselskap av Warner og EMI har blitt forsøkt både i 2000 og i 2003, men har ikke blitt noe av. I fjor prøvde begge å kjøpe den andre, men en europeisk domstol annulerte også sammenslåingen mellom Sony og BMG på bakgrunn av konkurransehensyn, noe som gjorde at selskapene ble nervøse for at en sammenslåing av EMI og Warner skulle ende på samme måte. Dermed ble prosjektet lagt på is.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen