Wally fikser bakgrunnen for deg

Teknologi skal først og fremst være funksjonelt, men det skader på ingen måte om det ser bra ut i tillegg - et poeng Apple skjønte før de fleste andre aktørene i PC-markedet.

Når vi jobber med en datamaskin er det likevel ikke selve maskinvaren vi sitter og ser på. Øynene våre er hovedsaklig fokusert på skjermen, noe som først og fremst betyr at det kan være smart å ha en god skjerm dersom du bruker mye av dagen ved PC-en. I den anledingen har vi forresten en finfin kjøpeguide for skjermer.

En annen ting er at det kan være godt å ha en fin bakgrunn å se på. Derfor har vi også skrevet om hvordan du rydder skrivebordet for alle ikonene, og ikke minst hvor du kan finne et tiltalende bilde i passe størrelse.

Skrivebordsbakgrunnsbonanza
Dersom du foretrekker å bytte skrivebordsbakgrunnen relativt ofte  finnes det også egne programmer som kan hjelpe deg med dette, og et av de mest omfangsrike er Wally.

Det som gjør Wally såpass imponerende er alle kildene du kan sette den opp til å hente bilder fra. Du kan selvsagt spesifisere bilder og mapper på din egen datamaskin, og skulle du ha masse foto på en FTP-server kan du koble deg opp mot dette også. Det er likevel nettjenestene som står i sentrum her, blant annet har vi Picasa, Flickr, Yahoo! og Photobucket på lista, der du på hver tjeneste kan legge inn ett eller flere fritekstsøk. Også Microsofts Bing-søkemotor er med - med en mulighet til å skru av voksenfilteret for deg som liker å leve farlig.


Under settings (innstillinger) kan du velge hvilke tjenester du vil ha aktive, hvor ofte du vil bytte bakgrunn (fra 1 sekund til 300 timer), om den skal starte automatisk, hvor store (eller små) bilder den skal plukke i forhold til skrivebordsstørrelsen og så videre.

Innstillingene får du tilgang på ved på høyreklikke på det lille ikonet Wally legger på oppgavelinjen. Herfra kan du også lagre et ekstra fint bilde til harddisken (du kan også gjøre dette fra historikken), eller se flere bilder der det er hentet fra. Husk forresten å trykke "Play" for å sette hele herligheten i gang.

Wally er fri programvare og enkelt tilgjengelig for Linux, Mac og Windows - lastes ned her.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen