Test

Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse

Plastelinaanimasjon har aldri vært det samme etter at Nick Park lagde den første Wallace & Gromit filmen i 1989. I en sjanger hvor Nick Parks verk er nærmest enestående, er det liten konkurranse, men Park strekker seg likevel mot nye høyder. Med Dreamworks Animation på laget er den første "Wallace & Gromit"-langfilmen blitt virkelighet.

Alternativ tekst mangler
Gromit får hendene fulle med kaniner i radarparets siste film.

Lang pause

Etter ti år borte fra rampelyset har den osteelskende oppfinneren Wallace og hans alltid trofaste følgesvenn Gromit tatt steget tilbake, denne gangen i sin første Hollywoodfilm. Sist gang vi traff duoen var det vindusvasking som opptok tida, mens denne gangen er det kaninfjerning. For den årlige gigantgrønnsakkonkurransen nærmer seg med stormskritt, og våre helter er alle grønnsakenes beskytter. De suser gjennom natten for å hindre kaninene i å spise opp det ene store gresskaret etter det andre. Til og med presten i bygda har satt sin lit til Wallace og Gromits firma Anti-Pesto når det gjelder beskyttelse av grønnsakene sine.

Alt ser ut til å gå strålende, men problemene oppstår i kjølevannet av en av Wallaces overivrige oppfinnelser. Plutselig blir den lille byen rammet av et fryktelig monster som spiser opp grønnsakene. Varulvkaninen har inntatt kjøkkenhagene. Som vanlig er Wallace av den litt surrete sorten, og det blir opp til menneskets beste venn å løse floka. Gromit fatter straks mistanke, og det blir han som til slutt løser mysteriet.

Lite folk

I de tidligere "Wallace & Gromit" filmene har det vært beskjedent med andre mennesker, noe som har fått de to hovedpersonene til å blomstre. Da den tredje filmen kom ble det for første gang introdusert andre mennesker, og i denne nye filmen har antallet motspillere for vår kjære Wallace virkelig tatt av. Blant annet dukker både Ralph Fiennes og Helena Bonham Carter opp. Bonham Carter har stemmen til Wallaces store kjærlighet i filmen, Lady Tottington. Fiennes låner stemmen sin til den noe usympatiske beileren, og Wallaces konkurrent, Victor Quartermain.

King Kong møter sin overmann

Alternativ tekst mangler
Wallace slår til med enda en syk oppfinnelse.

En kan si hva en vil om filmen rent filmatisk, men det er et mildt sagt imponerende arbeid som ligger bak. Nysgjerrige filmseere vil derfor raskt titte innom ekstramaterialet, hvor en får se mer om hvordan en plastelinaanimert film oppstår.

"Wallace & Gromit – Varulvkaninens forbannelse" minner om andre helaftens animasjonsfilmer. Den er nok i første rekke peilet inn mot yngre aldersgrupper, mens den noe eldre garde kan humre av gårde når de underfundige "voksne" vitsene kommer på rekke og rad. Det er herlig å se hvordan de har fått med noen herlige parodier, alt fra biljakt under jorda i "Italian Job"-stil, til en varulvkanin som tror den er King Kong. Det er kanskje begrenset hvor mye en skjelver i buksene etter et møte med denne forvokste kaninen, men for små plastelinafigurer som ikke vet bedre, er det helt legitimt.

Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen