Test

Walkmanmobilen som viser vei

Testresultater

Sony Ericsson W760i

Positive ting Bra musikkspiller, kjappe nettforbindelser, GPS med navigasjon, bevegelsessensor, ekstern høyttaler.
Negative ting Litt simpelt materialvalg, ukomfortable taster. Mangler autofokus og fotolys. Ikke frontkamera for videosamtaler.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson W760i

Positive ting Bra musikkspiller, kjappe nettforbindelser, GPS med navigasjon, bevegelsessensor, ekstern høyttaler.
Negative ting Litt simpelt materialvalg, ukomfortable taster. Mangler autofokus og fotolys. Ikke frontkamera for videosamtaler.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Sony Ericsson har etter hvert fått et bredt spekter av Walkman-mobiler. Ved første øyekast er W760i bare en skyvemobil som plasserer seg sånn midt på treet.

Men etter å ha testet telefonen skal vi medgi at dette ikke er Sony Ericssons heftigste musikkmobil. Men med innbygget GPS, Turbo-3G og multitasking, viste W760i seg å være en langt mer anvendelig mobil enn vi først fikk inntrykk av.

Design
Telefonen kommer i fargene rødt med sølv eller sort med gul. Vårt testeksemplar er sort, med en halvannen centimeter bred knallgul stripe tvers over bakdekselet. Når vi skyver opp fronten viser det seg at den har samme gulfarge på baksiden av toppdelen.

Kameraet er plassert slik at linsen er beskyttet når telefonen er lukket.

Menytasten er en rund vippetast, og skiller seg ikke fra hva vi er vant til fra Sony Ericsson. Men kvitteringstasten i midten (som også brukes som musikktast) har fått et nettlignende preg, som gir god friksjon og gjør tasten lett å føle. Tydelig markert er også tastene for start og avslutt samtale. Rundt disse knappene er det halvsirklede åpninger med et finmasket metallnett.

Men disse åpningene er ikke bare til pynt – det er her høyttalerne ligger.


I tillegg til disse tastene er det fire felter du kan trykke på, og ytterligere to små taster som er plassert over skjermen.
På høyre side finnes volumtasten, på venstre side en knapp som åpner musikkspilleren.

Åpningsmekanismen er litt hard, men når du først får satt delene i bevegelse smeller de kontant på plass. Mekanismen er solid og presis, uten antydning til slark. Under skjermen finner vi en tynn sølvfarget list som gjør det enkelt å få tak når telefonen skal åpnes eller lukkes med en hånd.

Taster
Tastene dukker frem når vi åpner mobilen. Disse er flate, stive og glatte. Vi ville foretrukket at de var noe bedre markert, men synes like vel at det går greit å skrive meldinger. Ordboka er enkel å forholde seg til, og om du vis sende MMS er det fort gjort å legge inn både bilder, tekst og tale. Dessuten er det kjapt å legge til mottakere. Kontakter du har tekstet med før dukker opp på en egen liste. Dette er et system Sony Ericson har brukt lenge, og som flere kunne lært av.

Å ringe en lagret kontakt er svært enkelt. Glem nummeret og tast navnet. Da dukker det opp en kontaktliste på skjermen. Jo flere tastetrykk, til kortere liste. Normalt skal det bare et par tastetrykk til før du finner kontakten din og kan ringe.


Programvare
Ladekontakten sitter på siden av telefonen, mens minnekortet er plassert i en brønn på toppen. Det følger med et minnekort som rommer 1GB data. Det høres kanskje mye ut, men det blir fort litt snaut om du har en stor musikksamling. Og har du ikke en stor musikksamling kan du bygge den ut ved hjelp av Play Now Arena, som er integrert i telefonens meny.

Programmene i W760i ligger ikke noe tilbake for det vi finner i den nye toppmodellen W980. Her er Track-ID, en drøss med spill (langt flere spill enn i toppmodellen), Video-, Photo og Music-DJ, i tillegg til Bluetooth fjernkontroll og lydopptak. Dessuten finner du programmer som kalender, stoppeklokke, synkronisering (støtter ActiveSync og SyncML), kalkulator, tidsur, notater, kodeliste og alarmer.

I en egen mappe for Java-applikasjoner ligger ulike verdensur, et program som henter oppdatert værvarsel, Music Mate og ikke minst navigasjonsprogrammet Wayfinder.

Dessuten var det her vi fant vår venn ”Elvis” (se artikkelbildet).

Applikasjonen Rock Bobblehead er antakelig noe av det sjukeste vi har sett til en mobiltelefon. Her er en animert Elvis liknende figur plassert på en scene. Når vi rister på mobilen får vi denne figuren til å danse, riktig nok uten at han løfter føttene fra gulvet.

Blant spillene finner vi også Atari-klassikeren Asteroids. Her er også spill hvor du bruker bevegelsessensoren i telefonen som spillkontroll.

Verdensuret er en av flere applikasjoner som følger med telefonen. Du velger selv hvilke hovedsteder som skal vises

Musikk
Walkman-spilleren i mobiltelefonen er god, selv om den ikke har den samme Clear Sound-teknologien som W980. Musikkmenyene kjenner vi fra før. Denne modellen har også shake-kontroll som lar deg riste deg frem til neste melodi, i tillegg til at du kan velge spillelister automatisert etter ditt eget humør. For å få dette til å virke må du først kategorisere musikken på en X/Y-akse. Det er det neppe mange som gidder.
 
Ellers har W760i FM-radio med RDS.


Den medfølgende monohøyttaleren er nokså stor, og trukket med grått stoff. Den har en glidelås du kan åpne og en innvendig lomme for mobiltelefonen. Hele greia holder fukt og støv unna, noe som gjør den anvendelig på stranda. En festestropp gjør det greit å hekte den på et sykkelstyre, men den blir for stor å jogge med.

Dessuten har høyttaleren FM-antenne, så du kan høre radio på den. Det er overraskende god lyd i høyttaleren, som drives av strøm fra mobiltelefonen. Men telefonen er ikke lett å betjene når den ligger inne i høyttalerlomma. Men du kan godt kombinere høyttaleren med Bluetooth håndfri. Da vil musikken spille i høyttaleren til noen ringer. Da skrur høyttaleren seg av, og lyden overføres til telefonens egen høyttaler, eller til et trådløst håndfrisett. Etter samtalen kommer musikken tilbake i høyttaleren.
 
Talelyden i telefonen er svært god, uten sjenerende sus eller diskant.

Navigasjon
Navigasjonsfunksjonen i telefonen gir deg mulighet for å finne frem med bil. Her er løsningen Wayfinder installert, med mulighet for taleassistert navigasjon (stemme som sier hvor du skal kjøre). Denne løsningen kan du lese mer om her.


GPS-enheten kan også brukes til geotagging av bilder, eller for å vise deg nøyaktig hvor du befinner deg på Google Maps. I vår test fungerte GPS-mottakeren raskt og presist.

Kamera
Kameraet er ikke så heftig som vi kunne håpet på. En oppløsning på 3,2 megapiksler gjør det mulig å ta bilder som holder til mer enn bare MMS-meldinger, men kameraet har verken fotolys eller autofokus. Dermed er du avhengig av gode lysforhold når du skal ta bilder. Men selv med bilder tatt under gode forhold, ser du på utskriftene at disse ikke er tatt med noe dedikert digitalkamera.

Totalopplevelsen av Walkmanmobilen er likevel meget god. Den kan skilte med rask surfing, bra musikkspiller, innebygget GPS-navigasjon, velfungerende spill og et kamera som tross sine svakheter er langt bedre enn gjennomsnittet for mobilkameraene.

Når den i tillegg er lett å bruke og har god lyd og godt batteri, så er det ikke så mye å sette fingeren på. Et litt mer elegant utseende og bedre taster, og denne ville kunnet gå helt til topps.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen