TEST: Walkman for de kresne
Test

Walkman for de kresne

Testresultater

Sony Ericsson W850i

Positive ting Meget god musikkspiller, god lyd, TrackID, god batteritid
Negative ting Vonde knapper, dårlig kamera, høy pris, litt tykk
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Sony Ericsson W850i

Positive ting Meget god musikkspiller, god lyd, TrackID, god batteritid
Negative ting Vonde knapper, dårlig kamera, høy pris, litt tykk
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Sony Ericsson W850i er selskapets første skyvemobil, og samtidig en stolt bærer av Walkman-navnet. Telefonen er litt i tykkeste laget, men til første forsøk å være, kan Sony Ericsson være fornøyde med det de har fått til.

Skjermen er stor og skarp, og skyvemekanismen som åpner og lukker mobilen er halvautomatisk, slik at et lite trykk er nok til at tastaturet kommer til syne.

Harde taster
Tastene er et at telefonens svakeste punkter. Talltastaturet fungerer helt greit til sitt bruk, men har ikke like god respons vi er vant til fra andre av produsentens modeller.

Tastene under skjermen er det enda verre med. De fire runde knappene rundt play- og menyknappen er både små og harde. I tillegg er avstanden mellom talltastaturet og de runde knappene litt stor, slik at det blir kronglete å skifte mellom ord ved bruk av T9. Selv etter en ukes tilvenning sliter vi med å venne oss til knappene.

Musikk, musikk, musikk
Det er ingen tvil om at Sony Ericsson har etablert seg som en av de mest populære produsentene av musikkmobiler. Denne gangen har Sony Ericsson lagt ved et minnekort med en gigabyte lagringsplass, noe som gir deg plass til rundt 250 MP3-filer i grei kvalitet.

Musikkspilleren har fått en kraftig overhaling, og gir deg bedre oversikt enn noen gang over artist, låtnavn, album og annen relevant informasjon. Det er lekende lett å sette opp spillelister og finne frem i musikken du har lagret på telefon og minnekort.

I tillegg har W850i selvsagt FM-radio og et spesialtilpasset hodesett til musikkbruk. Liker du ikke ørepluggene kan du velge å bytte ut hodesettet med dine egne favoritter.

Du kan også koble til minihøytalere og andre lydenheter med standard mini-jack-tilkobling.

Finner sangen

I tillegg til at du kan fylle W850i med favorittlåtene dine, hjelper den deg gjerne å finne navnet og artisten på nye, potensielle favoritter.

Hører du en låt du aldri har hørt før, eller bare ikke husker navnet på, kan du med gratistjenesten TrackID finne svaret på en-to-tre. Tjenesten tar opp 5 sekunder av låta, sender det inn til en database og gir deg sangtittel, artist og albumnavn.

Vi har testet TrackID under varierende omgivelser, og har opplevd best resultat de gangene det er lite forstyrrende støy. Allikevel har den stort sett klart å finne frem til riktig låt selv når vi har testet den i bilen og på bråkete utesteder.

Tungvint
På de tidligere Walkman-mobilene har vi latt oss begeistre over hvor lett det er å sette i gang og pause musikken. Det er fortsatt enkelt, men med W850i tar det mer enn ett trykk å få satt på og skrudd av musikken.

Den oransje walkman-knappen under skjermen tar deg rett til sist spilte sang, og deretter er play bare ett trykk unna. Går du ut av walkmanmodus, har du ingen stoppknapp på siden av telefonen, slik som på forgjengerne W810 og W800, men må inn samme vei.

Vi merker oss forøvrig at det er lett å trykke på den øverste snarveiknappen når vi sikter oss inn på den oransje musikksnarveien.

Mangler autofokus
W850i er uten tvil en suveren musikkmobil. Men etter å ha knipset en del bilder med telefonen, kan vi ikke annet enn å si vi er skuffet. Kameramodulen i W850i er dårligere enn de vi kjenner fra W800i og W810i, og mangler både autofokus og blits.

Telefonen har riktignok fotolys, men med mindre motivet sitter i ro i god belysning, blir bildene både uskarpe og mørke. Vi hadde forventet oss litt mer fra en telefon til 4000 kroner.

Konklusjon
Som MP3-spiller fortjener W850i en soleklar toppkarakter. Brukergrensesnittet, menyene og mulighetene er svært gode. Lydutstyret og lagringsplassen som følger med er svært bra, og du har muligheter til å oppgradere dersom du ønsker det.

Ser vi på W850i som mobiltelefon, og tar prisen med i betraktningen er vi ikke like fornøyde.

W850i har 3G slik at nedlasting av musikk går kjapt når du er innenfor dekning. Befinner du deg derimot utenfor må du ta til takke med sneglefart, for EDGE har telefonen ikke støtte for.

I tillegg er tastene et stort irritasjonsmoment, og på en såpass dyr mobiltelefon hadde vi ønsket oss et bedre kamera. Resultatet blir en knallsterk 4er.


Her kan du laste ned brukerhåndboken til Sony Ericsson W850i
.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen