W900 "Ophira" er avduket


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson lanserte i dag den tredje, og hittil mest avanserte, telefon i sin Walkman-serie. Modellen ved navn W900 bygger videre på samme formel som vi kjenner fra både W800 og W600, nemlig mye minne og mange mediamuligheter kledd i Walkman-logo og sterke farger

Designløsningene har vi allikevel sett før. W900 er bygget etter samme formfaktor som Sony Ericssons første telefon med megapikselkamera, S700. Tastaturet er skjult bak skjermen, og hentes frem ved å dreie tastaturet ut fra baksiden av telefonen

I tillegg er det lagt vekt på at man skal kunne bruke telefonen selv om tastene er gjemt. Sony Ericsson fremhever i sin pressemelding at du kan bruke så og si alle funksjonene på telefonen, uten at tastene er fremme. I tillegg følger det med en liten fjernkontroll med skjerm som lar deg styre musikken og se hvilken sang som spilles uten å måtte ta telefonen opp av lommen eller vesken.

     
W900 kommer også i hvit
(Klikk for større bilder)

Selve MP3-spilleren er av samme sort som vi har sett på W800i og trolig får se på den kommende middelklasse-modellen W550. Denne har et menysystem svært likt det vi kjenner fra iPod og andre MP3-spillere, og kan spille av musikk i stort sett alle lydformat inklusive MP3, AAC, AAC+, MIDI, WAV og XMF. Sony Ericsson vil ikke oppgi hvor lang tid man kan høre på musikk med telefonen påslått, men nevner heller at man kan bruke MP3-spilleren i opptil 30 timer med telefonfunksjonene avslått.

W900 har de nye bunnkontaktene vi har sett i Sony Ericssons modeller i år, og kan derfor bruke nytt tilbehør som for eksempel overgangskabelen som sender musikk fra telefonen til stereoanlegget. Det vil også etterhvert komme en radiosender, MMR-60, som gjør at du kan sende musikk over FM-radiofrekvensen til radiomottagere i nærheten. Med det er festen reddet selv om CD-spilleren skulle knele.

470 MB minne og stor skjerm
Samtidig som Sony Ericsson lanserte W900, kunne de melde om stor etterspørsel etter selskapets første Walkman-telefon W800. W900 vil altså ha flere funksjoner og muligheter enn sistnevnte, da spesielt når det gjelder skjermen og lagringskapasiteten.


(Klikk for større bilder)

W900 vil ha et internminne på 500 MB, hvorav 470 MB skal være tilgjengelig for brukeren. Selv uten minnekort vil man med det kunne få plass til godt over 200 sanger, avhengig av kvalitet og hvilket format de er lagret i.

I tillegg kan du utvide minnet med minnekort av typen Memory Stick Duo Pro. Dette gir deg muligheten til å kunne presse inn ytterligere 2 GB med musikk, ettersom dette er den foreløpige minnegrensen på MS Duo Pro. Allerede ryktes det om at det skal komme en 4 GB versjon til neste vår.

W900 kommer med en, ut i fra spesifikasjonene identisk skjerm til S700. Det vil si en 2,2 tommers TFT-skjerm med skjermoppløsning på 240 x 320 punkter. Fargedybden vil være på 262 000 farger.

3G og to megapiksler
Helt til slutt må det poengteres at W900 også er en fullblods kameratelefon, på linje med den prisvinnende trioen K750 og W800, som hittil har vært de to mest avanserte kameratelefonene på markedet. Kameraet i W900 kan ta bilder i en oppløsning på to megapiksler, og med autofokus.


(Klikk for større bilde)

W900 tar et par skritt fremover på videofronten i forhold til Sony Ericssons andre telefoner, og kan ta video med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund. Dette er samme standard som man finner i stort sett alle videokamera. Filmsnutter tatt med W900 vil vil med andre ord ha potensial for å gi en mye glattere avspilling enn videosnutter tatt med kameratelefoner så langt.

W900 har som nevnt også 3G, som vil kunne gi telefonen en teoretisk nedlastingshastighet på opptil 384 kbps. Med 3G vil man altså kunne laste ned media, som musikk og video, i sanntid og dermed nyte yndlingssåpen på direkten, mens man sitter på bussen.

Ellers har W900 innebygd RDS-radio, epost-støtte, blåtann, Java MIDP 2.0 med Mascot Capsule grafikkmotor, videospiller og en dedikert nettleser ved navn NetFront.

Batteritiden er oppgitt å være 2,2 timer tale i 3G-nettet og 8,4 timer i GSM-nettet, mens standbytiden ellers skal være 300 timer i 3G-nettet og hele 370 timer i GSM-nettet.

W900 er ventet allerede før jul og vil ligge litt over W800 i pris.

(Kilder: Sony Ericsson, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen