W3C med forslag til XML-standard

Det var i går, tirsdag, W3C (World Wide Web Consortium) la frem forslaget, som de mener vil gjøre det enklere for XML-forfattere.

- Det vil gjøre livet mye lettere, sier Philippe Le Hégaret, leder for domene-arkitektur ved W3C. - Programmerere vil kunne bruke identifikatorer mer stabilt uten å måtte tenke på hva XML-parseren vil støtte.

I dag kan forfattere av XML identifisere deler av et dokument ved å bruke et separat dokument som skjema eller DTD (document type definition). Dette kan føre til problemer dersom XML-parseren ikke finner eller kan lese et slikt skjema. De kan også benytte interne mekanismer for identifikatorer, men dette kan også være utfordrende.

- Enkelte spesifikasjoner, spesielt SOAP (Simple Object Access Protocol) forbyr et internt subset, og prosessering av eksterne subset er valgfritt for konformante XML-prosessorer. Dette gir derfor ingen garanti for at alle forbrukere av XML-dokumentet vil være i stand til å gjenkjenne identifikatorene, står det i anbefalingen til standarden.

Unike identifikatorer er nyttige, for eksempel når en forfatter vil legge til CSS- eller XSLT-effekter til et individuelt element i et dokument.

Den "foreslåtte anbefaling"-status som XML:ID vil få er den nest siste i W3Cs firestegs anbefalingsprosess, og denne er åpen for kommentarer frem til 26. august i år.

(Kilde: CNet News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen