TEST: VXi BlueParrott B250-XT+

Test VXi BlueParrott B250-XT+

Rimelig håndfrisett for proffbrukeren

Vi satte BlueParrotts håndfri for proffbrukere på en hard prøve.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spesifikasjoner

•16 timers taletid på én lading.
• Opptil 150 timer standby-tid.
• Stabil over-the-head design.
• Sammenkobling, mute og volum kontroller.
• Inkluderer DC (kjøretøy) og AC (hjemme) adapter
• Høreapparatvennlig.
• Ett års garanti.
• Kompatibel med Bluetooth-aktiverte datamaskiner.

Pris: 1249 kroner

dsad Svært enkelt i bruk
dsad Svært god støydemping
dsad Meget god batteritid
dsad Liten og lett

dsad Stor og intens blå diode
dsad Klumpete design

– Det smaker tran, men det er det som hjelper, forteller idrettsutøvere oss i reklamen for nevnte fiskeolje. Vi får litt av den samme følelsen når vi pakker opp headsettet VXi BlueParrott B250-XT+.

Ikke veldig lekkert

For en styggere håndfriløsning skal du lete lenge etter. Settet består av en bøyle til å ha over hodet, en øreklokke som ligger utenpå øret, en mikrofonarm med skumgummitupp, og en diger kladd med tre betjeningstaster på.

Plastkladden henger fra utsiden av øreklokken som en skinnende sort pung, og er utrustet med et digert blålys. Dette blålyset pulserer både ofte og kraftig, og får det til å se ut som om du er på utrykning for en eller annen nødetat, og ikke fant kjøretøyet ditt.

Eller for å si det enkelt; Dette håndfrisettet skal sannelig gjøre jobben sin, skal vi gidde å kaste all forfengelighet over bord og ikle oss dette.

Støytesten

Produsenten hevder det er et av de bedre støykansellerende headsettene på markedet, så vi satte det på en test. Er det mulig å føre en samtale der stemmen din når frem til mottakeren, selv i kraftig støy?

Vi ladet vår testfil i spilleren, og skrudde opp volumet til måleren vår viste 100 decibel. Støyen tilsvarer den du opplever om du bruker en motorsag uten hørselvern, eller står en meter fra et trykkluftbor.

Så koblet vi til en opptaker som tok opp lyden fra Blueparrot-headsettet.

Ved rolig prat uten bakgrunnsstøy, ble opptaket tydelig men litt skjemmet av skurring i p- og f-lydene. Mikrofonen er med andre ord ikke veldig god, og du kan glemme at mottakeren skal høre deg i HD-Voice, selv om forholdene ellers skulle ligge til rette for det.

Så la vi på 100 decibel støy, og forstatte å snakke. Her fikk vi store problemer med å høre oss selv, og tok oss i å rope inn i mikrofonen. Med finger i øret som ikke var dekket av klokken klarte vi likevel å få med oss vår egen stemme.

Vi var derfor noe skeptiske til at stemmen vår ville klare å overdøve støyen fra høyttalerne omkring oss.

Overraskende bra støydemping

Men det gjorde den. Støyen fra helikopteropptaket var hørbar, men lå som et svakt bakteppe under samtalen. Stemmen vår var klar og tydelig, og ingen med tilnærmet normal hørsel ville ha problemer med å høre oss.

Så, fritt etter reklamen for Møllers tran; Den er stygg som juling. Men den virker.

Prisen på hodesettet er 1249 kroner, og det ligger med det noe over de billigste settene i pris. Samtidig har det støydemping som kan konkurrere med hodesett som koster det tredobbelte. Settet har også en svært god batterikapasitet, og er enkelt å betjene.

Vi vil ikke nøle med å anbefale VXi BlueParrott B250-XT+ til den som arbeider i støyende omgivelser. Går du med anleggshjelm vil den ikke se like dominerende ut heller.

Synes du denne var for stor og klumpete? Da bør du heller prøve denne »

Totalvurdering:


VXi Corp VXi BlueParrott B250-XT+

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen