Vurderte å droppe virtualisering

Virtualisering går kort fortalt ut på å utnytte ressursene i datamaskinen bedre. Dette kan være å ha åtte fysiske disker satt sammen som én virtuell disk, eller å kjøre et operativsystem inne i et annet.

Det er det sistnevnte det er snakk om her. På en Black Hat-sikkerhetskonferanse ble det avslørt hvordan virtualiseringen i en betaversjon av Vista kunne utnyttes til å plante et såkalt rootkit.

Dette skal ifølge Microsoft selv ha skremt selskapet såpass at de revurderte om Vista i det hele tatt skulle ha støtte for virtualisering. Microsoft bestemte seg for å fjerne virtualisering fra de billigere variantene.

Derfor inkluderer ikke Vista Home Basic eller Home Premium mulighet for virtualisering. Du må derfor ha enten Ultimate- eller Business-utgaven for å kunne benytte deg av virtualisering.

Det hersker usikkerhet om den manglende virtualiseringen er gjort av sikkerhetsmessige årsaker eller om det rett og slett er gjort for å tjene mer penger. Kunder som ønsker virtualisering må nemlig kjøpe en dyrere versjon av Vista.

Se for øvrig vår søsterside HWBs artikler om virtualisering.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen