Vurderer momsfri skole-PC

Alternativ tekst mangler
Thinkpad X60

Elever ved Olsvikåsen videregående skole er blitt påbudt å kjøpe bærbar PC ettersom skolens mål er at all kommunikasjon utenom skoletid skal gå via Internett, skrev avisen BA forrige uke. Nå skriver de at Nyborg mener dette blir en såpass stor ekstrautgift ved siden av skolebøker at regjeringen må vurdere å fjerne moms på PC-ene elevene må anskaffe seg. Merverdiavgiften for PC-er er på 25 prosent.

"Regjeringen bør se på om det er mulig å gi momsfritak. Det bør bli gitt som et tilbud til de unge. Det burde være momsfritak på bærbare PC-er som skal brukes i undervisningen på samme måte som det er det for bøker. PC er et læremiddel, og vi kommer ikke utenom det," sier fylkesordføreren, i følge BA.no.

Nyborg mener at regjeringen ikke bare kan komme med krav overfor de videregående elevene, men samtidig må legge til rette for bruk av PC i skolehverdagen ved å bidra til finansieringen. "Ved siden av momsfritak går det an å se på stipendordninger og tilleggsordninger i forhold til Lånekassen," sier hun videre.

BA får opplyst av Kunnskapsdepartementet at momsfritak på PC-er hører under Finansdepartementet. Informasjonsrådgiver Anders Lande i Finansdepartementet forteller BA at "momsfritak for PC-er til bruk i undervisningen er til vurdering i departementet. Det er en problemstilling vi er kjent med, men vi har ikke konkludert ennå."

(Kilde: www.ba.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen