Vurderer egen klagenemd
Teknofil

Vurderer egen klagenemd

I forbindelse med dagens presentasjon under Digital-TV forum, kom Forbrukerrådet med flere ønsker angående TV-distribusjonen i fremtiden. Rådet vurderer å iverksette en egen klagenemd for reklamasjoner på TV-tjenester.

Underdirektør i Forbrukerrådet, Benedicte Bergseng Mælan, tok også til ordet for en gjennomgang i Stortinget vedrørende behovet for å åpne kabelnettet for fri konkurranse.

Klagestrøm om TV-bilder
Undersøkelser Forbrukerrådets Mælan presenterte, viser en generell klagestrøm fra forbrukere rundt TV-bilder og kvalitet. Ifølge undersøkelsen benytter 46 prosent kabel, 29 prosent parabol, mens de resterende er fordelt på bakkenettet, IP-TV og analog tilknytning.

I forbindelse med utbygning og iverksetning av det digitale bakkenettet , har 20 prosent av brukerne vært missfornøyd med lys- og –billedkvaliteten til bakkenettet. I fremtiden ser forbrukerrådet for seg en jevn generell strøm av klagesaker.

- Generelt forventer Forbrukerrådet en klagestrøm på TV-tjenester, på cirka ti prosent årlig. I den forbindelse vurderer vi å åpne vår egen klagenemd for TV-forbrukere, forklarer Mælan.Oppfordrer til utredning
Ifølge Forbrukerrådet ønsker forbrukerne stadig mer valgfrihet, og i den forbindelse ønsker rådet en utredning fra Stortinget angående distribusjonen av digtal-TV via kabel- og fibernettet. I utredningen ønsker de å avdekke om behovet for å forbedre forbrukernes valgfrihet.

De som i dag ser på TV-programmer via kabel- eller -fibernett, har ingen mulighet til selv å bestemme hvilken leverandør som leverer signalene. Skulle et forslag om å åpne nettet bli gjennomført, vil du kunne få muligheten til fritt å velge din distributør

Hva syns du om Forbrukerrådets forslag? Diskuter i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen