Vurderer Bill Gates Microsoft-comeback?

Vurderer Bill Gates Microsoft-comeback?

Rykte hevder Steve Ballmer sin tid som sjef snart kan være over.

Den tidligere Microsoft-sjefen Bill Gates vurderer å gjøre comeback, ifølge den velrennomerte business-tidskriften Fortune.

Det betyr at den nåværende Microsoft-toppen Steve Ballmer vil måtte gi fra seg tronen for å gjøre plass for Gates. Informasjonen skal være lekket fra en av Fortunes kilder, som hevder å ha førstehåndskjennskap til saken.

Går i Steve Jobs' fotspor

Skulle Bill Gates gjøre comeback, ville han ikke være den første i bransjen til å gjøre det. Steve Jobs sin historie er antageligvis den mest treffende, da han tok kontroll over Apple under selskapets mørkeste tider, og løftet det opp til å bli det mest verdifulle selskapet i verden.

Steve Jobs klaget mange ganger over at Bill Gates kopierte hans suksesser, men i dette tilfellet ville det neppe vært fordi Jobs gjorde det før han, men fordi Gates må gjøre noe med selskapet. Selv om Windows 8 er rett rundt hjørnet, har selskapet måttet tåle sterk kritikk fra investorene sine den siste tiden.

Tidligere i år hadde for eksempel investoren David Einhorn fra selskapet Greenlight Capital veldig få godord å si om ledelsen i Microsoft, og sammenliknet Steve Ballmer med en tung vekt som dro selskapets aksjepriser nedover.

Bill Gates uttalte imidlertid senest i fjor at hans veldedighetsorganisasjon, Bill & Melinda Gates Foundation, var jobben hans, og nevnte ingen mulighet for å gjøre comeback.

Hardt tiår for Microsoft

Siden Steve Ballmer tok over som Microsoft-sjef i 2000, har selskapet sett en drastisk nedgang i aksjeverdi. I 1999 var en Microsoft-aksje verdt nesten 60 dollar, men gikk ned til 50 dollar da sjefsbyttet inntraff. Etter den tid gikk det fort nedover, og selskapets aksjer lå rundt 25 dollar i lang tid. I 2007 klatret de såvidt opp til 35 dollar, men sank ned til under 20 dollar under finanskrisen i 2008.

I løpet av samme tid har andre selskaper sett en enorm vekst, og navn som Google og Apple har stadig blitt mer populære. Om Windows 8, Windows Phone 7,5 og deres satsning på nettbrett i 2012 alene kan snu trenden for Microsoft, eller om et lederskifte også trengs, er noe vi bare får vente og se på.

Les også: Bill gates trekker seg ut av Microsoft

Kilde: Fortune)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen