Apple har søkt om patent på ny funksjon på baksiden av blant annet mobiler.
Apple har søkt om patent på ny funksjon på baksiden av blant annet mobiler. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Vurderer Apple å dra mer nytte ut av logoen på baksiden?

Selskapet har levert inn en interessant patentsøknad.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På lik linje med mange andre selskaper leverer Apple utallige søknader til det amerikanske patentkontoret hver eneste år. Nå har selskapet sendt inn en søknad som tyder på at de har store planer om å gjøre baksiden av blant annet iPhone mer nyttig, melder Appleinsider.

Fra tidligere har selskapet brukt lys i Apple-logoen på litt eldre årganger av sine bærbare maskiner. Og det kan være denne løsningen som nå skal videreutvikles – også til mobiler. 

Vi ligger flere år foran Apple: 
Slik fikk vi Apple-logoen på iPhonen vår til å lyse »

Justerbar dekorasjon 

På bakgrunn av patentsøknaden virker det som Apple vurderer å endre den normalt så stilrene baksiden på mobiler og bærbare maskiner. I søknaden beskrives det som «elektroniske enheter med justerbar dekorasjon».

Det står altså ikke spesifisert at det nødvendigvis er logoen som skal bli endret på. Som Appleinsider også påpeker kan det være andre former av lys eller elementer som er tiltenkt å gjøres noe med. 

Men basert på tidligere utnyttelse av logo med lys på de bærbare maskinene til Apple, holder nok de fleste en knapp på at det er denne som skal til pers. 

Henger seg på Android? 

Selv om det blir vil gjetting rundt hva som nøyaktig skal være justerbart og hvordan, så tror nettsiden at det muligens er varsler i form av ulike signaler og farger som er på vei inn. 

Mange Android-telefoner har idag et lite indikatorlys på fremsiden av telefonen som varsler om blant annet tapte anrop, meldinger og hvorvidt enheten har lite strøm. 

Kanskje er det noe tilsvarende dette som Apple å tenker å legge til på baksiden av telefoner og bærebare. Slik at du kan se hva som foregår selv om telefonen ligger med skjermen vendt ned i et møte eller lignende. 

Apple søket tidligere i år på at annet interessant patent:
Nå kan det virke som de ser for seg brettbare telefoner »

(Kilde: Appleinsider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen