Vurderer å selge Norges største IT-selskap
(Bilde: Evry)

Vurderer å selge Norges største IT-selskap

Skal foreta «strategiske grep» for å bedre møte kundene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

EVRY ASA er i dag Norges største IT-selskap og ble dannet etter sammenslåingen av EDB Business Partner og ErgoGroup i 2010. Selskapet har over 10 000 ansatte i 16 land og tilbyr IT-tjenester innen drift, konsulentvirksomhet, rådgivning med mer.

Siden etableringen har selskapet opplevd sterk vekst og oppnåd en solid posisjon i det Nordiske markedet. I en fersk pressemelding opplyser selskapet at de nå ønsker å styrke stillingen sin ytterligere med nye strategier, hvorav ett av tiltakene kan være salg.

Støttes av hovedaksjonærene

– Styret og ledelsen har gjennomført en strategiprosess for å evaluere hvordan selskapet kan skape enda bedre leveranser til våre kunder og høyere verdier gjennom strategiske grep. Styret i EVRY har på grunnlag av dette besluttet å starte en strukturert prosess for å forfølge ulike strategiske muligheter, herunder salg av selskapet, står det i pressemeldingen.

Telenor og Posten eier til sammen over 70 prosent av aksjene i EVRY ASA, og begge disse selskapene skal ha stilt seg bak salgsstrategien som nå vurderes. EVRY er imidlertid opptatt av at alle som har eierandeler i selskapet skal få et ord med i laget.

– Det er naturlig at styret gjør vurderinger sammen med de største aksjonærene. Men det er viktig for styret å understreke at vi gjør dette med tanke på alle aksjonærene, ikke bare Telenor og Posten, sa kommunikasjonsjef i Evry Geir Remman til nettstedet E24.

– Ingenting å gjøre med nettbankproblemene

Det er dermed på ingen måte sikkert at et salg av selskapet faktisk vil finne sted. EVRY opplyser at de vil komme med mer informasjon om planene på et senere tidspunkt.

EVRY er blant annet nett- og tjenesteleverandør for de store bankene i Norge, blant andre DNB. Som vi meldte tidligere har nettbanken hos DNB opplevd store tekniske problemer opptil flere ganger i løpet av sommeren, men EVRY avkrefter at disse problemene er en faktor i de nye strategiske vurderingene.

– Det har overhodet ingen ting med de sakene å gjøre. De kvalitetsprogrammene har vi redegjort for tidligere, og vi tar disse problemene på største alvor. Men det har ingen ting med saken å gjøre, sa Geir Remman til E24.

Fikk du med deg vår bedriftsprofil av EVRY?
Dette har selskapet å tilby jobbsøkere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen